Benicarló destinarà 4 milions d’euros de romanents a inversions i despesa corrent

Per a infraestructures, espais verds, serveis socials o promoció econòmica

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, han explicat avui en detall quines seran les inversions que s’executaran amb els 4.065.966,94 euros de romanents del Pressupost de 2020 i de quina manera s’incrementaran algunes partides especialment afectades per les conseqüències de la pandèmia, com ara Serveis Socials, Medi Ambient o Promoció Econòmica.

«Tenim molt clar —ha dit l’alcaldessa— que aquests 4 milions d’euros de romanents han de servir per a la reconstrucció econòmica i social de Benicarló, per a millorar el teixit econòmic de la ciutat i per a la creació de llocs de treball». Xaro Miralles ha remarcat que «gràcies a la suspensió de les regles fiscals aprovada pel Govern, els ajuntaments podrem destinar els romanents de tresoreria a allò que considerem prioritari i, per tant, en el cas de Benicarló els romanents seran una peça fonamental per a la lluita contra els efectes de la pandèmia i per a establir una xarxa de seguretat que ens permeta protegir els col·lectius més vulnerables».

El regidor d’Economia i Hisenda ha detallat les principals inversions que es duran a terme i ha anunciat que «el nostre objectiu ha estat apostar per projectes que no necessiten licitació, per tal d’agilitar al màxim la tramitació administrativa i executar les obres dins del 2021, tal i com marca la llei».

↳ Les principals inversions seran:
▸ Transformació en via urbana de l’antiga N340 ▸ 479.967,66 euros
▸ Reforma del Saló de Plens de l’Ajuntament ▸ 60.000 euros
▸ Adequació de l’Espai Verd del Barranquet ▸ 50.000 euros
▸ Reposició de clavegueram ▸ 50.000 euros
▸ Millora de l’accessibilitat de la porta del Pavelló Poliesportiu ▸ 30.000 euros
▸ Mobiliari per a la zona enjardinada del Sector 7 ▸ 20.000 euros
▸ App mòbil de realitat virtual per a fomentar el turisme a Benicarló ▸ 18.000 euros
▸ Reposició de la tanca de la pista esportiva del Passeig Marítim ▸ 12.000 euros

Increment de partides
més afectades per la pandèmia

Paral·lelament a les inversions, es destinaran més de 2,5 milions d’euros a incrementar partides com Serveis Socials, Medi Ambient i Promoció Econòmica, que han hagut d’assumir una despesa molt superior com a conseqüència dels efectes de la pandèmia.

En aquest sentit, es destinaran en total 1,8 milions d’euros a despeses de neteja i desinfecció d’edificis i instal·lacions municipals (inclosos els centres educatius); 200.000 euros a Serveis Socials; 150.000 euros a Festes; 100.000 euros per a noves ajudes directes a empreses que no s’hagen pogut beneficiar de les que s’han anat publicant; 75.000 euros per a impulsar noves campanyes de foment del comerç local; o 54.000 euros per al Pla Gastronòmic que està ultimant Turisme.

Carlos Flos ha afegit que «també reservarem una partida extra per a tasques de vigilància de platges, que anirà a càrrec de la Policia Local».

Directe