El PSPV-PSOE de Peníscola insisteix en què es puguen creuar dos vehicles al nou vial sud

Isabel Esbrí assegura que “pretenem evitar les possibles retencions o situacions de perill”

El PSPV-PSOE de Peníscola en l’últim plenari va insistir en ampliar el nou vial a la zona sud del litoral de la localitat perquè puguen circular dos vehicles en direccions oposades. La portaveu socialista, Isabel Esbrí, assegura que “pretenem evitar les possibles retencions o situacions de perill que es puguen ocasionar”. “Hem rebut diverses queixes dels veïns i les veïnes denunciant que l’espai que han deixat és més reduït que el d’abans, i per això vam preguntar a l’últim plenari per saber si és temporal o es quedarà així”, assegura Esbrí.

El pas del temporal Glòria fa un any va deixar desperfectes al vial d’unió entre el nucli urbà de Peníscola amb el Parc Natural de la Serra d’Irta i va afectar la fermesa del terreny al voltant del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó. La carretera en qüestió és anterior a la Llei de Costes i el seu traçat transcorria íntegrament per la zona de servitud de protecció i fora de la zona de domini públic marítim terrestre, per la qual cosa, assegura la portaveu del Grup Municipal Socialista, “no hi ha motiu tècnic ni legal algun perquè es modifique reduint la seua amplaria”.

Atés el plànol de la partió de Costes, l’amplada original era de 6,31 metres, mentre que una vegada fetes les obres, el vial mesura 5,81 metres. “Els treballs havien de ser per millorar els accessos a la zona sud de la localitat, però sembla que el Partit Popular ha fet tot el contrari, ja que ara no caben dos cotxes com abans”, es lamenta Isabel Esbrí. Tenint en compte que es tracta d’un camí molt transitat a l’estiu per tots els turistes i els habitants del municipi, si no deixen suficient espai per a dos vehicles, es podrien ocasionar retencions o situacions de perill per als usuaris, denuncia la portaveu socialista.

Directe