El PP proposa regularitzar les terrasses per millorar la imatge de Vilafranca

El portaveu popular ho planteja “perquè Vilafranca té molt a oferir”

Jairo Sans, en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de Vilafranca ha proposat reivindicar la vocació turística d’una localitat “singular i única” amb la implicació de l’hostaleria i el suport de l’ajuntament. “Compartim un poble magnífic i estem orgullosos de l’activitat que garanteix riquesa i futur al municipi. I creiem fermament que Vilafranca té molt a oferir. Per aquest motiu, plantegem la possibilitat d’harmonitzar la imatge del nostre municipi amb una normativa clara que regularitze la instal·lació de terrasses de la mà d’hostalers i ajuntament”.

Així ho ha considerat el portaveu del PP a Vilafranca, Jairo Sans, qui ha reivindicat “les polítiques útils que de la mà del nostre teixit productiu poden ajudar-nos a millorar la imatge de Vilafranca i a incentivar el consum, l’atractiu turístic i la inversió”.

En aquest escenari, “l’harmonització de les terrasses és una qüestió a abordar implicant a tots els agents”. Datada de l’any 1990, la normativa “que s’aplica a l’hora d’autoritzar una terrassa és pràcticament inexistent. El marc legal vigent està caduc i els sol·licitants reclamen conéixer els criteris de concessió per a poder defensar els seus drets”. I això és precisament el que el PP planteja, “establir una normativa clara, entre tots els agents implicats, que permeta potenciar la nostra hostaleria”. Un sector “l’excel·lència i l’activitat del qual és motiu de visita per a molts turistes i que amb una imatge actual, renovada i harmonitzada captivaria encara a més visitants”.

Així les coses, des del PP “continuarem treballant per a garantir els recursos que la nostra hostaleria demanda i assegurar un marc normatiu que els atorgue drets al mateix temps que estableix obligacions”. Ajudant amb fons públics “al fet que aquests empresaris continuen creixent com vam fer quan sol·licitem que se’ls eximira del pagament de la taxa de terrasses corresponent als exercicis 2020 i 2021. Acords que són útils i ajuden a generar riquesa i a fer costat a un sector que crea ocupació i promociona el nostre municipi”.

Directe