Turisme destinarà 132.000 euros a la Fàbrica Giner

El Consell col·labora amb Morella en la gestió i manteniment de l'antic complex tèxtil

La Fàbrica Giner, en una imatge d'arxiu

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Morella per a l’encàrrec de gestió per al manteniment del complex Fàbrica de Giner en el municipi per a l’exercici 2021.

Mitjançant aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 132.275 euros perquè l’Ajuntament de Morella duga a terme les actuacions dirigides a la reparació i conservació del complex Fàbrica de Giner en la localitat durant 2021.

L’objecte d’aquest compromís és vetlar per la conservació, reparació, manteniment i neteja de tots els elements construïts i zones comunes del citat complex no cedits a l’Ajuntament de Morella ni utilitzades per Turisme Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, es durà a terme el manteniment dels cartells de senyalització i explicatius existents a l’interior del complex Fàbrica Giner-Masia del Collet; la retirada dels elements deteriorats i que no siguen susceptibles de reparació; així com qualsevol altra acció necessària per al manteniment del complex, especialment allò que puga afectar la seguretat dels usuaris o que puga ocasionar algun perjudici al medi ambient.

El complex Fàbrica de Giner-Masia del Collet és propietat de la Generalitat, adscrit a Turisme CV. Per resolució de 7 de juny de 2016, el president de Turisme autoritza l’Ajuntament de Morella l’ocupació temporal d’alguns dels béns del complex, com l’alberg juvenil, el parc multiaventura Saltapins, la Casa Rural, la Sala d’exposicions temporals i la piscina, entre altres.

Directe