El Consell de la Infància proposa millores per a Morella

Els xiquets van traslladar queixes sobre les escombraries i excrements de gossos

Aquest dijous ha tingut lloc un nou Consell de la Infància a l’Ajuntament de Morella. En aquest es van tractar diferents temes com algunes millores generals per a la ciutat, queixes de l’incivisme sobre les escombraries i els excrements dels gossos i algunes propostes d’activitats per a realitzar durant els mesos d’estiu. A més, ara el Consell de la Infància compta amb un animador sociocultural que coordinarà el consell per a millorar el seu funcionament.

La regidora de Joventut i Infància, Judit García, ha destacat que “les xiquetes i xiquets participen activament i pensen en el bé general del poble i ens traslladen les seues preocupacions i idees, així com les queixes”. L’edil ha explicat que “amb l’entrada del dinamitzador sociocultural volem treballar més encara amb les seues idees i propostes i que el funcionament del Consell de la Infància siga més eficient a l’hora de presentar-les i portar-les a terme”. Finalment, Judit ha explicat que “com la resta d’associacions i entitats locals, les xiquetes i xiquets de Morella també han proposat activitats per al calendari d’estiu de la ciutat” i ha afegit que “sempre ens traslladen sentit comú i ganes de participar”.

En aquesta ocasió, el consell va abordar diferents millores generals a la ciutat, així com d’altres que afecten als parcs infantils d’aquesta. A més, també van traslladar les seues queixes sobre les persones que no respecten les papereres per a llançar les escombreries o els horaris de traure els fems als contenidors. També d’aquelles que no recullen els excrements de les mascotes i deixen bruts els carrers. Finalment, van proposar diferents activitats esportives i culturals per a incloure en la programació estival de Morella. Aquestes les treballaran amb les companyes i companys i formaran el que van anomenar equip d’idees, per a presentar una proposta completa el dia 16 de juny.

El Consell de la Infància de Morella es va crear l’any 2006. Així, aquest està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut i Infància, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. El consell es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.

Directe