L’església del Colomer Zurita de Morella albergarà activitat a partir del cap de setmana

La Mestre Candel l’utilitzarà per als seus assajos i al mes de juliol acollirà concerts d’Early Music Morella

Durant les últimes setmanes s’han realitzat actuacions de condicionament en l’església de l’edifici Colomer Zurita i albergar activitats durant els mesos d’estiu. Així, a partir de demà, l’Associació Musical Mestre Candel utilitzarà aquest espai per a assajar i està previst que també albergue concerts del festival de música medieval i renaixentista Early Music Morella durant el mes de juliol. Aquestes intervencions han consistit en la instal·lació de les canalitzacions elèctriques soterrades i l’enllumenat de l’església.

Aquest espai és necessari per a les entitats musicals i l’Escola de Música i que realitzen les seues activitats de manera segura. A més, enguany no es pot utilitzar l’Espai Firal a causa de l’estat de la teulada que va patir desperfectes a causa del vent i espera iniciar les obres de reparació durant els pròxims mesos.

També cal recordar que Morella destina l’1,5% cultural del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana al projecte de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita. L’actuació compta amb un pressupost de 810.745,04 euros i afectarà algunes zones de l’edifici. Així, aquest es destinarà a diferents activitats culturals i educatives com albergar l’Escola de Música de Morella. L’Ajuntament de Morella ja ha entregat el projecte al ministeri i està previst que aquest el valide prompte per a traure la licitació de l’obra.

El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, ha destacat que “la importància d’aquest edifici per a Morella i la seua gent, per la qual cosa ens alegra que torne a albergar activitats en l’església, en este cas, i en la seua totalitat en un futur pròxim”. L’edil ha explicat que “s’han realitzat actuacions de condicionament a l’espera que comencen les obres de rehabilitació en el segon semestre d’aquest mateix any”. Finalment, ha apuntat que “a poc a poc l’Ajuntament de Morella recupera i obri espais municipals per a albergar activitats després que molts es tancaren a causa de la pandèmia de la COVID-19”.

Els Jubilats recuperen
el saló de Ciurana

L’Associació de Jubilats Mare de Déu de Vallivana de Morella reobrirà el seu local de la Casa Ciurana a partir del dissabte. L’Ajuntament de Morella ha senyalitzat aquest espai per a complir les mesures i evitar contagis de la COVID-19. Així, aquest tindrà un horari de 15.00 hores a 19.00 hores de dilluns a diumenge i estarà disponible per a jocs de taula. Cal explicar que les activitats que albergue canviaran a mesura que també ho faça la normativa per a evitar contagis.

Directe