Aquest estiu hi haurà bous a Sant Jordi

L'Ajuntament anuncia que recupera els festejos taurins amb la Penya Taurina

L’Ajuntament de Sant Jordi recuperarà els festejos taurins aquest estiu si es manté la desescalada en la pandèmia i complint les mesures de seguretat i control que establisquen les autoritats sanitàries per a previndre els contagis per Covid 19. A més, enguany seran benèfics a favor de la Fundació Ateneu, tal com ho ha acordat l’equip de Govern en la reunió que va mantindre ahir amb la Penya Taurina de Sant Jordi i se celebraran coincidint amb les festes majors del poble, entre finals de juliol i començaments d’agost.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “hem consensuat entre la Penya Taurina i l’Ajuntament de Sant Jordi que hi haja quatre dies de bous en les festes de Sant Jordi. Així, està previst que se celebren entre el dijous 29 de juliol i el dilluns 2 dos d’agost. També es programaran tres vesprades de concurs de ramaderies, el dissabte vesprada serà la de la Penya Taurina amb els bous salvatges, i després bous embolats salvatges; i també es programaran dos matins de vaquillas el dissabte i el diumenge de festes, a més de que el dilluns se celebrarà la típica festa de la vaquilla, tan tradicional al poble”.

“Complint totes les normes
anti covid”

“Una vegada que sembla que el pitjor de la pandèmia pel coronavirus s’està superant, és important anar recuperant la normalitat tant a nivell social, com a econòmic, però sense descurar la seguretat. Per això hi haurà bous a Sant Jordi el pròxim estiu complint totes les normes anti Covid-19”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.

L’alcalde i la regidora de Festes, Begoña Ferreres, també han acordat durant la reunió mantinguda amb membres de la Penya Taurina de Sant Jordi que tots els actes taurins que es faran amb motiu de les festes de Sant Jordi, que són les festes majors, serviran per a recaptar fons per a la Fundació Ateneu, que ajuda a les famílies amb malalts de fibromiàlgia i que té la seu a Benicarló. Tots els anys l’Ajuntament de Sant Jordi signa un conveni amb ells per a col·laborar.

Cal recordar que l’últim conveni es va signar al desembre i que Ateneu Maestrat és una associació amb seu a Benicarló i dedicada a combatre els efectes que té el dany cerebral adquirit tant en els malalts com en les seues famílies. Per això, “encara que en aquests moments no hi ha cap veí en el municipi que patisca aquesta malaltia, sí que és un problema molt real que ha afectat algunes famílies fa poc i l’alcalde vol ajudar al fet que aquesta associació puga prestar la millor ajuda possible a la comarca”.

L’Ajuntament de Sant Jordi “és especialment sensible davant situacions que afecten les famílies del municipi, tant relatives a malalties o situacions que poden generar risc d’exclusió social. Per això mateix l’àrea de serveis socials és una de les quals es manté més activa en el consistori i així poder respondre abans i millor a qualsevol situació de risc o vulnerabilitat”, segons fonts municipals.

Directe