Santi Pérez demana excepció de peatges als territoris on “fins fa poc” ha sigut obligat pagar

El diputat de Carreteres considera que és un acte justícia cap a la província

El ple de la Diputació de Castelló aprovarà demà dimarts de manera unànime amb el suport de les diputades i diputats de PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans, la sol·licitud al Govern d’Espanya que queden exempts de pagament els usuaris d’aquelles vies “en les quals fins fa poc es cobrava peatge, com en el cas de l’Autopista AP-7 al seu pas per Castelló”. En el text també se sol·licita l’aplicació d’idèntic criteri en la CV-10 i l’Autovia Mudèjar (A-23), perquè ambdues “puguen donar servei de vertebració en les zones despoblades”.

Els grups representats en la institució provincial també demanen l’obertura d’un procés de diàleg amb totes les forces polítiques, econòmiques i socials per a arribar a un acord sobre el finançament de les autopistes i autovies de l’Estat.

A més, s’insta el Govern central que continue realitzant les millores pendents en les vies que són de titularitat de l’Estat, com la CV-10, la N-232 així com els enllaços d’entrada i eixida a l’AP-7.

En opinió del diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, “les peticions que demà aprovarà el ple són de justícia perquè cal tindre en compte que mentre en altres zones d’Espanya les infraestructures ràpides han sigut de lliure accés, a la província de Castelló i les limítrofes, durant mig segle va resultar obligat pagar per fer ús de l’AP-7, fins que l’1 de gener de 2020 es va eliminar el peatge”.

Pérez també ha explicat que “cal ser molt acurats a l’hora d’acordar com es financen les infraestructures, perquè no seria apropiat que els qui no utilitzen aquestes vies es veren obligades a suportar el seu manteniment”.

Directe