Patricia Puerta visita els terrenys del futur centre de dia

La vicepresidenta ha estat aquest divendres a Traiguera

Dintre del seu periple per la província, la vicepresidenta de la Diputació i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, ha marcat hui la seua agenda a Traiguera per a conéixer les necessitats en matèria de serveis socials i avaluar la gestió dels recursos provincials.

Una de les parades ha estat, precisament, el servei de promoció de l’autonomia personal, que compta amb una subvenció provincial superior als 7.000 euros per a garantir el desenvolupament actiu de la gent major de la zona. El problema que es planteja des de l’ajuntament és que actualment es troba al límit de la seua capacitat i no té espai per a ampliar les actuals instal·lacions. És per això que, la vicepresidenta, amb la companyia de l’alcalde, Javier Ferrer, han visitat el terreny del que serà el pròxim centre de dia, que servirà per a ampliar els serveis que gaudeixen les persones grans de la localitat.

Puerta ha explicat que Traiguera és un dels municipis contemplats en el Pla Convivint, que portarà a la comarques de Castelló una inversió de 279 milions d’euros «amb el que es farà front al dèficit d’infraestructures socials que pateix la província. Com ja fera en el seu moment, la vicepresidenta ha reivindicat el paper de la Diputació en l’elaboració del pla en aconseguir que el Consell assumira la peculiaritat territorial de Castelló, amb pobles escampats i cada vegada més envellits.

Patricia Puerta ha reivindicat l’accés als serveis socials «com a dret universal, amb independència d’allà on visquen, per això hem assumit l’obligació de complir amb la província i assegurar que totes les persones que en ella visquen gaudisquen de les mateixes prestacions».

L’altra de les parades ha estat al club de la tercera edat, on ha tingut l’oportunitat de conversar amb el públic usuari per a polsar la seua opinió «i seguir buscant l’excel·lència en la prestació de serveis».

Aprofitant la visita, la responsable de l’àrea social de la Diputació també s’ha reunit amb una representació política i tècnica de la Mancomunitat del Baix Maestrat, liderada precisament pel propi alcalde de Traiguera.

Directe