Morella incorpora 800.000 euros als pressupostos de l’any 2021

Es destinarà al Pla d’Ocupació Local, noves ajudes per la COVID-19 o inversions

Joan Carles Marcobal és el regidor d'hisenda

L’Ajuntament de Morella va aprovar en el ple ordinari celebrat ahir diferents modificacions en els pressupostos municipals de l’any 2021, gràcies a l’ús dels romanents de l’any anterior. Així, el consistori va ser capaç de generar un excedent d’un milió d’euros durant l’exercici anterior, dels quals 800.000 s’afegeixen al pressupost d’enguany per a reforçar el Pla d’Ocupació Local, inversions, ajudes a empreses i els serveis enfront de la pandèmia de la COVID-19, tant al mateix ajuntament com de l’empresa municipal CISE.

Pel que fa a l’Ajuntament, la incorporació suposa 165.000 euros en el Pla d’Ocupació Local, en el que ja s’han publicat diverses ofertes de treball i es preveuen més durant les pròximes setmanes. Aquestes reforçaran àrees com brigada, turisme i medi ambient entre altres. Quant a les inversions, amb aproximadament 115.000 euros es destinen a Vallivana, la millora del patrimoni o l’equipament per al cementeri. Una part molt important és la que té a veure amb la COVID-19, ja que es reforcen amb més de 50.000 euros els fons, tant per a ajudes a empreses amb una nova convocatòria en els pròxims mesos, com per a despesa de l’ajuntament per la pandèmia i els serveis socials.

El CISE comptarà amb una ampliació de capital de 400.000 euros en les mateixes línies, repartides entre els diferents serveis que ofereix. Cal recordar que el Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE) gestiona brigades, el Centre de Dia, l’Espai Firal, la Piscina Municipal i el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. L’any 2020 diversos serveis es van reforçar a causa de la pandèmia i, a la vegada, altres no van poder dur endavant la seua activitat, el qual va suposar la pèrdua d’ingressos. Així, amb aquesta incorporació econòmica es reforcen els importants serveis socials i per al municipi que ofereix CISE i es millora la situació econòmica de l’empresa municipal amb un efecte positiu per als proveïdors d’aquesta.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “hem sigut capaços de generar importants romanents en 2020 i volem destinar estos diners a les grans prioritats com són la lluita enfront de la COVID-19, el pla d’ajudes, inversions, ocupació i reforçar els importants serveis que presta el CISE” i ha afegit que “també s’han previst diferents inversions i millores per a realitzar dins de l’any 2021”. L’edil ha explicat que “estos 800.000 euros que ara incorporem i s’afegeixen al que ja estava previst en el pressupost 2021, sent un pressupost molt social i dels més elevats per Morella”.

Directe