Es millorarà el Castell de Xivert amb 140.000 euros de la Diputació

El portaveu socialista Joan Ronchera assenyala que es reactivarà mitjançant una metodologia innovadora pionera

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, celebra la inversió de 140.000 euros que farà la Diputació de Castelló per a estudiar i reactivar el Castell Medieval de Xivert en el que ha denominat “un exemple més de l’aposta forta i decidida dels i les socialistes per a la recuperació del nostre patrimoni”. L’estudi s’emmarca dins del ‘Pla Director’ i es farà mitjançant una metodologia innovadora pionera a la província. “Després de les ajudes que ens van donar per a rehabilitar la muralla de l’Albacar, esta nova iniciativa és una bona notícia per al municipi, ja que ens ajuda a valorar el nostre patrimoni”, explica Ronchera. “Amb el partit socialista governant a les institucions, Alcalà de Xivert-Alcossebre està d’enhorabona”, remarca.

La intervenció consistirà en un estudi preliminar de l’entorn natural, un estudi històric complet, un estudi arqueològic, un estudi arquitectònic amb representació tridimensional i una anàlisi sobre les patologies constructives i estructurals del Castell. Amb tota esta informació, explica Ronchera, “s’elaborarà un diagnòstic complet i al detall de l’estat actual de l’edifici que permetrà conéixer millor les seues necessitats i conservar esta importantíssima peça del segle X”. A més, continua el portaveu, es proposaran accions concretes i planificades, la qual cosa permetrà al municipi demanar ajudes a altres institucions per a subvencionar els costos de les actuacions.

Joan Ronchera és el portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre

Del ‘Pla Director’ també es derivaran propostes sobre com reactivar el Castell des del punt de vista turístic i cultural tenint en compte qüestions importants com és l’accessibilitat de l’edifici. “Per al PSPV d’Alcalà de Xivert-Alcossebre és primordial que, tant els veïns i les veïnes de les localitats, com qualsevol altra persona de fora que vinga a visitar el monument puga gaudir completament de l’experiència”, reconeix el portaveu Ronchera.

“Des de l’equip socialista agraïm a la Diputació de Castelló, presidida per José Martí, i a la diputada de cultura, Ruth Sanz, la seua implicació amb el municipi. Totes les inversions que fan contribueixen a millorar la vida dels habitants d’Alcalà de Xivert-Alcossebre i a projectar una bona imatge per a potenciar el turisme a la localitat”, conclou Joan Ronchera.

Directe