Peníscola avança en el seu Pla Municipal d’Infància i Adolescència

El consistori treballa paral·lelament en la certificació del municipi com a Ciutat Amiga de la Infància amb Unicef

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Peníscola han convocat novament el Consell de la Infància i Adolescència Local (CIAL), format per alumnes dels centres educatius de la població, d’entre quart curs de primària i batxillerat, fins a la seua majoria d’edat, amb l’objectiu d’avançar en la redacció del Pla Municipal d’Infància i Adolescència.

La creació d’aquest nou consell consultiu en 2019 responia a la necessitat de tractar temes d’interés per als més joves, així com fomentar la seua participació en qüestions de l’àmbit local perquè pogueren extraure’s proposes de millora. Després de l’elecció dels seus consellers i la realització de diferents reunions amb els tècnics de l’àrea, l’any passat es va realitzar un diagnòstic de situació de la població.

En l’última trobada recent es van realitzar diverses dinàmiques grupals per a tindre consciència de la importància d’observar per a planificar, es va realitzar una anàlisi de necessitats per part dels més joves i van generar una sèrie de propostes de millora en diferents àrees temàtiques com urbanisme i medi ambient, família i educació, salut i esport així com cultura i oci.

Aquesta dinàmica està programada amb les entitats locals per a demà i amb els tècnics municipals, així com amb els representants dels centres educatius i de salut, en els pròxims dies. L’anàlisi de les propostes de millora permetrà a l’equip establir les línies d’actuació del Pla Municipal d’Infància i Adolescència.

“Durant l’elaboració del Pla abordarem la presa de noves mesures, l’activació o millora de serveis i les inversions relacionades amb la garantia dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Mª Jesús Albiol. “El Pla és un projecte de municipi, que el millorarà i l’orientarà al major benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents, per això és tan important que tant les diferents àrees del govern municipal, com les entitats locals estiguem junts en això”, ha destacat.

La previsió de l’àrea és disposar del Pla enguany per a continuar avançant cap a la certificació del municipi com a Ciutat Amiga de la Infància, processos paral·lels i complementaris; amb aquest objectiu està treballant el departament, amb l’assessorament d’Unicef.

“El benefici és per a totes i tots, per a tots els trams d’edat, perquè les millores que es puguen impulsar en matèria d’estructures de funcionament, ampliació d’agenda i activitats o dinamització de fòrums de debat i dels consells de participació són i seran beneficioses per a tota la nostra societat, perquè els xiquets i xiquetes d’avui són els adults i les adultes de demà”, ha conclòs la regidora, qui ha felicitat a tots els participants de la iniciativa i l’impuls de l’equip tècnic dels Serveis Socials municipals que estan complint el cronograma previst, malgrat la pandèmia i els reptes que ha plantejat també al llarg del procés.

Directe