Només es podrà anar al Bovalar amb permís pels continus danys i desperfectes

Així es pot controlar qui acudeix i quan ho fa

Només es podrà anar al Bovalar amb permís pels continus danys i desperfectes

L’Ajuntament de Sant Jordi ha decidit deixar de tindre obertes permanentment les instalacions del parc natural municipal Bovalar davant els reiterats danys i desperfectes que estan causant alguns dels visitants. A partir d’ara es tancaran les instal·lacions i serveis, que es podran gaudir sol·licitant permís a l’Ajuntament oficialment per a així poder controlar qui acudeix i quan i tractar de garantir que es cuiden adequadament les instal·lacions.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha lamentat “haver de tancar la zona de torradores i barbacoa del Bovalar, així com haver de tancar també l’entrada de vehicles al parc natural municipal. Tots els caps de setmana tenim actes de vandalisme de gent de fora del municipi, que causa danys i desperfectes, per la qual cosa al final ni la gent del poble pot gaudir del seu parc natural municipal, així com la resta de visitants i turistes que volen vindre al poble”.

L’alcalde ha explicat que “es tracta d’un paratge natural emblemàtic i volem que la gent el gaudisca, però també haurà de responsabilitzar-se de cuidar-lo i deixar les instal·lacions en el mateix estat en el qual se les ha trobades. És molt trist veure com ho deixen alguns i en les fotos que hem fet es poden comprovar els desperfectes”.

“Hem tancat definitivament els accessos a vehicles de motor per aquest motiu i deixarà d’estar oberta permanentment la zona de barbacoa, lavabos i altres serveis. Qui vulga gaudir d’aquestes instal·lacions haurà de vindre a l’Ajuntament a sol·licitar una instància municipal i deixar una fiança per a poder utilitzar aquestes instal·lacions. És l’única manera de controlar qui accedeix i tractar d’assegurar-nos que la gent respecte un bé tan benvolgut que tenim, que és un dels 21 parcs naturals municipals que existeix a la província”, ha assenyalat Iván Sánchez Cifre.

El parc, denominat “Bovalar de Sant Jordi”, es troba a menys d’1 quilòmetre del nucli urbà i té una superfície de 27,38 hectàrees. Quant a la vegetació, predomina el pi blanc i el matoll mediterrani. En l’entrada de la pineda hi ha unes casetes berenadors en la zona d’esbarjo, a més d’altres serveis, que tenen com a finalitat l’esplai dels veïns i visitants per a passejar, descansar o contemplar el paisatge.

Directe