L’Ajuntament obri la segona fase de participació per a la redacció del Pla Local de Residus

L'objectiu és elaborar un document que s'adapte a la realitat dels veïns per a garantir la gestió correcta de les deixalles

Les Regidories de Transició Ecològica i Obres i Serveis treballen de forma conjunta per a la redacció del Pla Local de Residus, un document obligatori per als municipis de més de 20.000 habitants, que té com a finalitat recollir totes les actuacions necessàries per a la gestió correcta i eficient dels residus. Per tal de garantir que el pla s’adapte a la realitat del municipi, s’ha obert la segona fase del procés de participació ciutadana amb una primera enquesta telemàtica que es poden emplenar per internet.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “el pla permetrà implementar nous models per a la gestió eficaç de les escombraries a nivell domèstic i també en altres àmbits com les escoles o el sector hostaler”. Segons afegia el nou document marcarà els passos a seguir per a la nova licitació del contracte de recollida de residus sòlids urbans, que haurà d’incloure la nova fracció marró i tindre un sistema de gestió de les deixalles molt més eficient.

Per la seva banda, el regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha animat a la ciutadania a participar en les dues enquestes telemàtiques que s’han preparat. En aquest sentit, insistia que “és fonamental comptar amb la participació dels veïns a l’hora de redactar el pla perquè s’adapte a la realitat del municipi i garantir així que la nova gestió de les escombraries siga efectiva i eficaç”. D’altra banda, Romero agraïa la participació durant la sessió presencial que es va fer dijous, que va comptar amb l’assistència d’associacions ecologistes, centre educatius i una gran representació del sector hostaler.

Per acabar, tant Romero com Morellà, han destacat que tota la informació del Pla Local de Residus, així com els seus objectius la poden consultar per internet.

Directe