José Martí demana al govern que s’atenguen les al·legacions dels afectats per la MAT de Forestalia

Reclama en un escrit que prevalguen els criteris de sostenibilitat sobre els econòmics

El president de la Diputació, reunit el passat abril a La Mata

El president de la Diputació, José Martí, ha dirigit un escrit a l’Àrea d’Indústria i Energia del Govern d’Espanya a Castelló a manera d’al·legació referent a la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) dels parcs eòlics del Maestrazgo de Terol promoguda per l’empresa privada Forestalia, en el qual sol·licita que s’estudien i valoren les al·legacions realitzades pels xicotets municipis i entitats locals territorialment afectades. Segons defensa, han de prevaldre els criteris de sostenibilitat i minimització de l’afecció en el territori «sobre altres basats en el mer cost econòmic o l’oportunitat del projecte».

El text remés a l’Administració General de l’Estat explicita que «per a mantindre una correcta sostenibilitat econòmica i social dels xicotets municipis d’interior, i intentar evitar o contindre processos de progressiu despoblament, és necessari conjugar un prudent desenvolupament amb una correcta sostenibilitat, protegint adequadament els valors mediambientals i paisatgístics, així com els històrics i arqueològics».

Cal recordar que el passat 16 d’abril el president Martí i el diputat provincial de Desenvolupament Rural i Despoblació, Santi Pérez, van mantindre en La Mata una trobada amb els alcaldes, alcaldesses i regidors de les poblacions afectades (La Mata, Portell, Morella, la Todolella, Cinctorres i la Mancomunitat dels Ports) per a conéixer in situ les inquietuds i preocupacions de les persones que resideixen en aquests municipis, adquirint el compromís de traslladar-les a les instàncies oportunes perquè siguen tingudes en compte.

En paraules del president va ser una jornada de treball que responia “a la voluntat de la Diputació progressista de Castelló d’estar al costat dels nostres pobles, de la nostra gent i, més encara, quan es tracta de xicotetes poblacions d’interior, perquè és obvi que tenen més dificultats per a fer-se sentir”. En aqueixa trobada ja va advertir que “encara que es tracta d’una matèria en la qual no tenim competències, volem ser l’altaveu de les persones que resideixen a la comarca”.

Directe