Peníscola encara el final de les obres de reurbanització de l’Avinguda de la Mar

És un dels dos únics vials que connecten la ciutadella amb la resta del municipi

L’àrea d’Urbanisme i Serveis de l’Ajuntament de Peníscola ha informat sobre els avanços en les obres de reurbanització de la Avinguda de la Mar, un dels dos vials d’accés a la ciutat antiga. Les tasques s’estan desenvolupant i avançant “i es preveu la finalització de les mateixes abans d’un mes” ha explicat l’edil de l’àrea, Jorge Rovira.

L’obra ha contemplat l’anivellament del ferm, el desplaçament de les terrasses al costat de les façanes, la semaforización i la millora de l’accessibilitat del vial. Així han pogut comprovar sobre el terreny l’avanç en el compliment dels plans de reurbanització de la zona el propi edil i l’alcalde, Andrés Martínez, que ha recordat que l’obra suposa una inversió de més de 211.000€ procedents de romanents, estalvis d’anys anteriors, i que s’aborda com a inversió financerament sostenible.

El vial comptarà amb una calçada com a via d’eixida de la ciutadella, que podrà emprar-se com a accés regulat per semàfor, en cas de càrrega i descàrrega, per exemple, i en horari restringit. La reurbanització del vial contempla també la millora de l’encreuament amb el vial Marcelino Roca.

En la intersecció s’ha procedit a retirar un gran fanal existent, donat l’avançat estat de deterioració de la seua base.

Des de la regidoria s’avaluarà la possibilitat de recol·locació en un altre emplaçament si la reparació és viable. El gruix dels treballs en el conjunt de l’obra ja s’ha realitzat i queda pendent per a les pròximes quatre setmanes la rematada de l’empedrat, la col·locació de mobiliari urbà, com embornals o papereres, i l’enllumenat.

Directe