Morella obre un procés per a optar a un nou ARRUR

L’oficina d’urbanisme de l'Ajuntament presta assessorament també pel Pla Renhata de reforma d’interiors

L’Ajuntament de Morella ha obert un procés perquè els particulars que hagen previst o estiguen rehabilitant les seues vivendes, puguen traslladar els seus projectes i incloure’ls en la sol·licitud per a optar a un nou pla de l’Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana i Rural (ARRUR). Aquest té la finalitat de presentar la ciutat en la nova convocatòria d’aquestes ajudes que ha publicat la Generalitat Valenciana. Es tracta de subvencions per a la rehabilitació de vivendes o nova construcció d’habitatges en el nucli urbà de la ciutat. Així, el consistori fa una crida a les persones interessades que tinguen projectes d’aquestes característiques i presentar el programa complet a la convocatòria de concurrència competitiva de la Generalitat.

Els projectes han de complir diferents característiques tant si són projectes de rehabilitació com de nova edificació. Els edificis han de ser de vivenda habitual i anteriors a l’any 1996, a més de comptar amb l’informe d’avaluació. També estan destinades a obres no iniciades o començades a partir del 25 de juliol de l’any 2020 i no finalitzades. Així, les persones interessades han de presentar la informació sobre els projectes a l’oficina d’urbanisme al correu urbanismemorella@gmail.com abans del 28 de maig i poder enviar tot el programa amb la memòria el 4 de juny. Cal recordar que es tracta d’ajudes amb un màxim d’entre 18.000 i 45.000 euros aproximadament i depenent de les característiques d’aquestes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “les ajudes de l’ARRUR són molt importants per a la rehabilitació d’habitatges dins del nucli històric de Morella i el manteniment general de la ciutat”. L’edil ha explicat que “ara demanem la informació d’aquells projectes que s’han de posar en marxa o fa poc que han començat i optar a rebre les ajudes”. Rhamsés ha afegit que “a Morella tenim molt bona experiència en estos programes i ara mateix hi ha un en marxa que beneficia a un total de 19 vivendes”.

Cal explicar que en l’edició actual del programa les poblacions beneficiades de tota la Comunitat Valenciana han sigut Xixona, Alcoi, Bocairent, Picanya i Gandia, a més de Morella. Així, aquest suposarà a la capital dels Ports una inversió superior als 900.000 euros amb ajudes de 323.000 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, 152.000 de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i 47.000 euros de l’Ajuntament de Morella distribuïdes en 20 projectes. 19 projectes que complien els requisits, els quals són 16 de rehabilitació de vivendes i tres de nova edificació. A més, el consistori iniciarà un altre projecte, el qual consistirà en la reurbanització del carrer Zaporta.

Altres ajudes
de millora

L’ajuntament presta assessorament sobre ajudes de millora per a habitatges a l’oficina d’urbanisme. Així, estan disponibles les ajudes del Pla Renhata per a la reforma de cuines i banys i adaptar la vivenda a persones amb diversitat funcional, les ajudes de conservació i millora de la seguretat d’utilització i accessibilitat i les d’eficiència energètica i sostenibilitat.

Directe