Benicarló rebrà 444.326 euros de la Diputació a través del Fons de Cooperació Municipal

Es destinaran a reforçar partides que s’han incrementat a causa de la pandèmia, com Serveis Socials, Medi Ambient i Promoció Econòmica

Benicarló rebrà 444.326 euros de la Diputació de Castelló procedents dels Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana, un instrument que permet transferir fons de lliure disposició als ajuntaments, que els poden destinar al desenvolupament de les seues competències sense l’obligació d’associar-les a una inversió concreta.

Aquestes aportacions, tal i com ha desvetllat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, «suposaran una injecció molt important per al pressupost municipal i les destinarem a reforçar partides que s’han incrementat molt a causa de la pandèmia, com Serveis Socials, Medi Ambient i Promoció Econòmica».

Miralles ha destacat que «la Diputació ha decidit duplicar la quantitat que l’any passat va destinar al fons, amb l’objectiu de donar major suport als ajuntaments per tal que disposem de major liquiditat i capacitat de gestió, especialment en un moment especialment delicat com aquest».

El Fons de Cooperació Municipal, creat per la Generalitat Valenciana el 2017, compta també amb la participació de la Diputació de Castelló, que es va adherir al 2020 amb una aportació de 5,6 milions d’euros. Enguany, la Diputació ha decidit doblar l’aportació fins a situar-la en 11,2 milions d’euros, als quals se sumaran els 5,6 milions d’euros que aportarà la Generalitat, i dels quals Benicarló també rebrà la part corresponent, és a dir, 222.163 euros més.

Directe