La directora territorial de Presidència a Castelló es reuneix amb l’alcalde de Villores

Per parlar dels principals temes que afecten aquest municipi de 43 habitants

La directora territorial de Presidència, Eva Redondo, està mantenint una sèrie de reunions amb alcaldes i alcaldesses de tota la província de Castelló amb l’objectiu d’escoltar i atendre les necessitats de tot el territori, des de les ciutats més grans fins als municipis més petits. Redondo ha rebut a la Casa dels Caragols a l’alcalde de Villores, Iván Guimerà, una petita localitat dels Ports de 43 habitants

En la reunió, l’alcalde ha explicat a la directora territorial la difícil situació econòmica que arrossega el municipi, ja que l’actual equip de govern es va trobar en 2019 amb un deute heretat de prop de 200.000 euros. Guimerà també ha traslladat les principals demandes del municipi, com l’increment de la quantia mínima del Fons de Cooperació Municipal i del Fons de Cooperació per a la Lluita contra la Despoblació, per als municipis amb menys habitants; així com la reivindicació dels municipis dels Ports que reben el Fons de Compensació Eòlica, a través de l’IVACE, perquè aquest es pugui destinar íntegrament a despesa corrent i no sols a inversió.

Eva Redondo s’ha compromès a traslladar les reivindicacions de l’alcalde per a millorar el finançament dels municipis amb menor població que, a més, sofreixen el problema de la despoblació, i ha recordat que la posada en marxa del Fons de Cooperació Municipal i del Fons de Despoblació per part del govern de Ximo Puig, i la incorporació de la Diputació Provincial de Castelló a aquests fons, ha suposat “un abans i un després per a aquests pobles que ara disposen de més recursos per a gastar en el que realment necessiten els seus veïns i veïnes, sense cap mena d’imposició externa”.

Directe