L’Ajuntament presenta Vinaròs Reactiva i les Ajudes Parèntesi Fase II

Es tracta de dues línies de subvencions per atorgar ajudes directes al comerç al detall i els sectors que han quedat fora del Pla Resistir

Les regidores d’Hisenda i Comerç, Maria Cano i Paula Cerdà, han presentat dos línies d’ajudes, amb un pressupost total 1.076.290€, per donar suport al comerç local i als sectors més afectats per la pandèmia. Es tracta de les iniciatives Vinaròs Reactiva impulsada des del mateix equip de govern amb una partida de 600.000€, amb fons propis, i les Ajudes Parèntesi Fase II amb un pressupost de 476.290€ provinents del diners que han sobrat del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

Vinaròs
Reactiva

La regidora Cerdà ha detallat que aquestes ajudes sobretot estan adreçades al sector comercial al detall i autònoms per a garantir el manteniment de la seva activitat econòmica, amb una quantitat fixa de 2.000€. Segons detallava podran sol·licitar aquesta ajuda els IAE que estan descrits en les bases reguladores, que són els següents:

▸ Bombons i caramels
▸ Masses fregides
▸ Textil per a la llar
▸ Peces de vestir i tocats
▸ Llenceria i cotilleria
▸ Merceria i paqueteria
▸ Calçat i complements de pell
▸ Drogueria, perfumeria i cosmètica
▸ Plantes i herbes d’herbolaris
▸ Mobles i màquines d’oficina
▸ Aparells d’ús domèstic
▸ Parament de la casa i ferreteria d’adornament
▸ Materials de construcció
▸ Portes, finestres i persianes
▸ Accessoris i recanvis de vehicles
▸ Tota classe de maquinària
▸ Cobertes bandes i càmeres d’aire
▸ Béns usats
▸ Instruments de música i accessoris
▸ Segells, monedes i medalles
▸ Aparells ortopèdics
▸ Libres, periòdics i revistes
▸ Joieria, rellotgeria i bijuteria
▸ Joguets, art, esport i armes
▸ Llavors, flors, plantes i adobs
▸ Sex-shop

Cerdà destacava que es podran acollir a les subvencions Vinaròs Reactiva les microempreses i autònoms que no han sigut beneficiaries de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

Les bases reguladores es publicaran aquesta mateixa setmana al Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP), un cop fet s’obrirà un termini de 10 dies hàbils per a poder presentar les sol·licituds de forma presencial a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, OIAC, amb cita prèvia al telèfon 964 40 21 69, o bé de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, on s’habilitarà un enllaç per a poder realitzar la tramitació. Per a resoldre dubtes poden enviar un correu a l’adreça ajudesreactiva@vinaros.es

Ajudes Parèntesi Fase II

En aquest cas, la regidora Cano assenyalava es podran beneficiar de la subvenció les petites empreses i autònoms que han quedat fora de la primera fase Ajudes Parèntesi. Segons comentava aquesta mateixa setmana es publicaran les bases de la convocatòria al BOP i llavors s’obrirà el termini per a poder presentar les sol·licituds. Cano insistia que s’informarà degudament a la ciutadania perquè puga consultar les bases i sobretot perquè dispose de temps suficient per a tramitar la petició.

Pel que fa als sectors que es podran beneficiar són els següents:

▸ Impremta, arts gràfiques i edició
▸ Comerç al detall de pa, forns i pastisseries
▸ Transport
▸ Fotografia
▸ Reparació de calçat i joieria
▸ Educació
▸ Rentat i neteja de peces tèxtils
▸ Confecció de peces de vestir i joies
▸ Lloguer de maquinària i articles
▸ Perruqueria i estètica

Les sol·licituds es podran presentar de forma presencial a l’OIAC, amb cita prèvia al telèfon 964 40 21 69, o bé de forma telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Cano insistia que s’atendran totes les sol·licitud, tant de Vinaròs Reactiva com de les Ajudes Parèntesi Fase II, independentment de l’ordre d’arribada i s’atorgaran totes les subvencions que es demanen, sempre i quan és complisquen els requisits. En aquest sentit, comentava que si es precís es prorratejaran els pressupostos de les dues subvencions per garantir que cap microempresa o autònom es queden sense la seua corresponent ajuda.

Directe