La Diputació aprovarà demà les bases d’ajudes per Filomena

Per a pal·liar les despeses imprevistes pel temporal als pobles d'interior

La Diputació de Castelló aprovarà demà en la Comissió de Concertació i Coordinació les bases per les quals es regirà la concessió d’ajudes per als municipis de la província que es van veure afectats per la borrasca Filomena, la dotació pressupostària de la qual és de 323.000 euros. D’aquesta manera, es posa en funcionament una línia que cobrirà les despeses ocasionades per la contractació de maquinària per a l’obertura de carrers i pistes a la qual van haver de fer front els ajuntaments a principis del mes de gener de manera imprevista per l’episodi de forts nevades que es va registrar.

“Amb aquestes ajudes pretenem compensar les despeses als quals els ajuntaments van haver de fer front perquè ningú quedara aïllat”, ha explicat el president, qui ha argumentat que “és una mesura que respon a la vocació i l’obligació de la institució d’estar permanentment al costat de les nostres alcaldesses i els nostres alcaldes”.

El president de la Diputació de Castelló José Martí visitant El Toro durant la borrasca Filomena

D’altra banda, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha destacat la importància d’aquestes subvencions que “ajuden a sufragar les despeses extraordinàries als quals van haver de fer front els ajuntaments”, i que tenen compte, entre altres factors, “la superfície afectada en quilòmetres quadrats i la cota de neu”.

Directe