Diputació transferirà enguany dos milions als pobles dels Ports, el doble que en 2019

El president José Martí visita obres del Pla 135 a Cinctorres i Todolella

Diputació transferirà enguany dos milions als pobles dels Ports, el doble que en 2019

El president de la Diputació de Castelló, Jose Martí, ha destacat que la institució transferirà 2.027,989,75 euros de manera directa en 2021 als ajuntaments dels Ports, xifra que suposa més del doble que en 2019, any en què la quantitat va ser de 946.700 euros. Són dígits que “posen de manifest que la Diputació del canvi està sent una molt bona notícia per als pobles de la comarca perquè aquest increment de més d’un milió d’euros permetrà que les alcaldesses i els alcaldes puguen prestar més i millors serveis a la ciutadania”. A més, “responen a la filosofia que inspira al nostre govern progressista, que consisteix a enfortir als ajuntaments de la província perquè oferisquen el millor servei possible a la ciutadania i reconèixer la seua majoria d’edat i autonomia per a prendre les seues pròpies decisions”.

Són declaracions efectuades a la finalització de la visita d’obres del Pla 135 corresponent a l’any 2020, que Martí ha realitzat al costat del diputat provincial de Desenvolupament Rural i Acció contra la Despoblació, Santi Pérez, en les localitats Cinctorres i la Todolella.

El president ha recordat que aquest augment dels recursos transferits és conseqüència de l’activació de nous fons que reforcen al Pla 135, com el de Cooperació Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, el Pla Resistir o el Fons de Despoblació. En la seua opinió, “les xifres dels Ports avalen el que vam dir en presentar els pressupostos de #ReactivemCastelló per a 2021, quan afirmem que es tractava d’un pressupost històric i excepcional per a un moment històric i excepcional”.

Pla 135
a Cinctorres

A Cinctorres, al costat de l’alcaldessa, Mireia Mestre, Martí i Pérez s’han dirigit a la zona del carrer Piera i carreró Sant Vicent per a presenciar una actuació pressupostada en 37.110 euros, que consisteix en la pavimentació de les calçades amb llambordes d’acabat petri de color gris sobre una solera de formigó armat, i en la substitució de la conducció de l’aigua per una nova de dues polzades per setze atmosferes de pressió. És una obra que s’executa en el centre del poble per a millorar la qualitat de vida de les persones que resideixen en ell i potenciar turísticament el municipi.

L’altra actuació realitzada amb càrrec al Pla 135 d’Obres i Serveis consisteix en la canalització per al subministrament d’aigua potable a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, situada a 1,5 quilòmetres del nucli urbà. El seu pressupost és de 25.419,7 euros.

Pla 135
a Todolella

A Todolella la visita s’ha realitzat al pavelló polifuncional, amb motiu de les obres de reparació i millora de l’aïllament efectuades en el recinte. El pressupost de licitació va ser de 49.721 euros i el d’adjudicació de 44.044 euros, circumstància que va possibilitar que l’ajuntament destinara a despesa corrent els 5.677 euros restants.

Cal recordar que, en 2020, per primera vegada en la història, la Diputació va permetre que els ajuntaments es quedaren amb les baixes de les obres, a diferència del que ocorria anteriorment, quan era obligat retornar la quantitat sobrant a les arques provincials.

Directe