El PP diu que Morella cobra un dels deu impostos d’obres més cars de la província

La ciutat té una de les pressions fiscals més elevades de Castelló segons Lecha

Els veïns de Morella “es troben entre el dubtós honor de pagar no dels deu Impostos de Construccions i Obres (ICIO) més cars de la província. Així es desprén de la comparativa d’impostos fiscals a nivell provincial que situa de nou a Morella com un municipi on viure resulta car perquè qui governa així ho imposa”, assegura el Partit Popular.

Jesús Lecha, portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella, ha lamentat que el PSOE “done una altra volta de rosca als veïns amb impostos amb un impost que pràcticament tots, en algun moment, han de sol·licitar, bé per obres menors o majors”. “El lamentable”, manté Lecha, “és que no és l’únic que es troba entre els més onerosos a nivell provincial”.

Amb una població que no arriba els 2.500 habitants, “el PSOE cobra als veïns de Morella l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) més alt de la província, es nega a baixar la taxa de fems i altres gravàmens, com el de circulació, es graven de manera desorbitada”, apunten.

I tot això, explica Lecha, “contrasta amb un alcalde que recapta a mans plenes dels seus veïns sense plantejar una sola rebaixa d’impostos malgrat que li ho hem proposat”. “És necessari invertir les polítiques, perquè el PSOE s’ha dedicat a ingressar per a poder incrementar les seues nòmines”, explica el portaveu. És el que va ocórrer, segons apunta Lecha, fa dos anys, “quan res més ocupar l’alcaldia van decidir pujar-se les nòmines a costa dels veïns”.

Per al PP, “aquest no és moment de pujar-se els sous sinó d’apostar pels ciutadans. Garantir ajudes a autònoms, microempreses i pimes. Fer costat a les famílies per a evitar les cues de la fam. I fer-ho d’una forma directa, pràctica i útil, amb la rebaixa d’impostos”. Des del PP, “continuarem defensant aquesta mesura que no creiem que siga una opció, sinó una obligació. Perquè avui, en lloc de pujades de sous i despeses innecessàries que alimenten a l’empresa del germà del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, és necessari invertir a Morella”.

Directe