L’Ajuntament tornarà a licitar la gestió de la Piscina Municipal

L’Ajuntament invertirà un milió d’euros, que reduiran la despesa de l’empresa adjudicatària a l’hora de posar en marxa tot l’equipament

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Esports, Fernando Jovaní, han anunciat que l’Ajuntament ha contractat una consultora especialitzada en la gestió d’instal·lacions esportives que s’encarregarà de redactar un pla de viabilitat i d’actualitzar el plec de prescripcions tècniques per a poder traure a licitació, el més prompte possible, la gestió de la Piscina Municipal.

La nova licitació inclourà la gestió i l’execució de les obres necessàries per adaptar les instal·lacions a la normativa actual, però amb la novetat que l’Ajuntament invertirà al voltant d’1 milió d’euros procedents dels romanents de tresoreria per tal que l’empresa adjudicatària no haja de carregar amb tota la inversió. «Falten les condicions tècniques sobre com fer el procediment, però no anem a fer una licitació a part per a les obres perquè creiem que aquesta és la manera més ràpida de reobrir la instal·lació, que és una de les nostres prioritats», ha explicat Miralles.

L’alcaldessa ha reconegut que «la determinació de tancar la Piscina no ha estat fàcil, però governar vol dir prendre decisions i, de vegades, les decisions són difícils i impopulars». En aquest sentit, Xaro Miralles ha explicat que «no hem deixat de treballar ni un sol dia per a tornar a obrir la Piscina» i ha argumentat que «hem pres la decisió que ens permetrà tindre una solució definitiva».

L’alcaldessa també ha recordat que «mentre s’executen les obres de millora, es podrà utilitzar l’aigua amb totes les garanties» i ha subratllat que «el got de la Piscina té un manteniment diari, de manera que l’aigua està en perfectes condicions, però això no vol dir que es puga nadar, perquè no podem garantir la seguretat dels usuaris».

Tant Xaro Miralles com Fernando Jovaní han lamentat «que el Club Natació Benicarló haja d’anar a nadar a altres poblacions, però l’únic que podem fer ara és donar-li suport, actuant d’intermediaris amb les altres poblacions on van a nadar o donant-li les subvencions que li corresponen com a club esportiu».

El regidor d’Esports ha manifestat que «aquesta solució ens garantirà que una vegada fetes les actuacions i adjudicada la licitació, la Piscina tindrà tots els equipaments actualitzats i els usuaris ho valoraran». Sobre això, Jovaní ha remarcat que la ubicació de la Piscina al costat de les Pistes d’Atletisme i del Pavelló Poliesportiu permetrà convertir Benicarló en un «centre de referència esportiu a tota la comarca».

Tancada des
de març de 2020

L’alcaldessa ha recordat que «la Piscina Municipal està tancada des del març de 2020 perquè el decret de l’estat d’alarma va provocar que es tancaren totes les instal·lacions esportives de l’estat durant tres mesos» i ha afegit que «quan a la fase 3 de la desescalada es va permetre obrir les piscines li ho vam traslladar a l’empresa encarregada de la gestió, que ens va fer arribar un document que explicava que eren necessàries unes inversions importants per a poder garantir la salut de les persones usuàries de la Piscina».

Miralles ha continuat explicant que «vam consultar-ho amb els serveis jurídics i ens van recomanar no realitzar cap inversió perquè el contracte de l’empresa que gestionava la Piscina havia estat declarat nul de ple dret el 2008, i va ser quan vam demanar les claus de la instal·lació i vam tancar la Piscina, al mes de juny».

A recomanació dels serveis jurídics, l’Ajuntament va traure a licitació la gestió de la Piscina el passat mes de novembre, però el concurs va quedar desert. «Des del primer moment, la nostra obsessió ha estat reobrir la instal·lació», ha afirmat l’alcaldessa, qui ha recordat que «des que la instal·lació es va obrir l’any 1998 no s’havia fet cap actuació de manteniment, per això les instal·lacions necessiten una inversió important».

Directe