La Diputació aposta per més participació ciutadana en els projectes de la institució

Xaro Miralles, presideix el Consell Provincial de Governança Participativa

La Diputació de Castelló ha constituït en la vesprada de hui la cinquena edició del Consell Provincial de Governança Participativa, presidit per la diputada de Participació Ciutadana, Xaro Miralles. Es tracta d’un fòrum del qual formen part els diferents grups polítics representats en la corporació, alcaldes i associacions ciutadanes.

L’acte ha començat amb la intervenció de Xaro Miralles, qui ha explicat que “el consell continuarà treballant des del respecte a la lleialtat institucional a la ciutadania i els ajuntaments”.També ha incidit en la voluntat de la institució de “aprofundir en l’escolta activa, la comunicació i el consens, perquè les decisions que s’adopten incorporen una visió ciutadana”.

A més, s’ha informat sobre l’estat actual del procés participatiu del pla contra la despoblació, l’objectiu de la qual és el disseny d’accions destinades a afavorir l’impuls econòmic i la creació d’ocupació a les comarques d’interior.

En aquest sentit, el secretari d’aquest organisme, Borja Colón, ha incidit en la necessitat de trobar fórmules que faciliten l’accés a la tecnologia als pobles d’interior per a fomentar la creació d’empreses i combatre la pèrdua de població. També ha explicat que resulta imprescindible introduir una inspecció d’incògnit o ‘client misteriós’ per a testar el grau de satisfacció entre els usuaris dels serveis que ofereix la Diputació.

Directe