Diputació mobilitza 16 milions d’euros per a fer costat als ajuntaments

En el ple d'avui s'ha procedit, entre altres, a l'aprovació del Pla d’Ocupació

Diputació mobilitza 16 milions d’euros per a fer costat als ajuntaments

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat hui la mobilització de més de 16 milions d’euros amb l’aprovació unànime de bases, subvencions i el desenvolupament de programes, l’objectiu dels quals és fer costat als ajuntaments perquè puguen oferir el millor servei possible a la ciutadania. Segons el president, José Martí, “es tracta d’un paquet de mesures que beneficia als 135 municipis de la província, encara que centrant la mirada de la gestió pública en els xicotets pobles d’interior”.

Aquests 16 milions d’euros són la suma de l’aprovació inicial dels projectes remesos pels ajuntaments del Pla 135 d’Obres i Serveis, pressupostat amb 12,4 milions d’euros; l’aprovació de les bases per a la concessió de subvencions a entitats privades per a l’organització d’esdeveniments esportius, dotades amb una partida de 850.000 euros; les bases de subvencions a ajuntaments de menys de deu mil habitants i mancomunitats per a l’articulació d’iniciatives locals vinculades al Benestar Social, que ascendeixen a 1,6 milions d’euros, i les subvencions als ajuntaments del Pla d’Ocupació pública temporal de la província de Castelló per al foment de llocs de treball en l’àmbit local, per al qual s’ha consignat una partida de 1,2 milions d’euros. “El que es pretén amb totes aquestes mesures és ajudar al fet que els ajuntaments continuen prestant a la ciutadania el millor servei possible”.

El president de la Diputació de Castelló José Martí i la videpresidenta Patricia Puerta

1.200.000 d’euros
per al Pla d’Ocupació

El Pla d’Ocupació aprovat avui compta amb 1.200.000 d’euros de pressupost, la qual cosa suposa un 40% més que en 2020. Aquest increment es veu reflectit en la quantitat mínima de subvenció que correspon als ajuntaments, que aconsegueix la xifra de 8.888,88 euros enfront dels 6.296 euros de 2020.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha defensat la “utilitat” d’aquest pla d’ocupació pública temporal i la seua “adequació” als temps de crisis que es viuen arran de la pandèmia i a les “necessitats dels municipis”. A més, ha agraït el “compromís” i la “responsabilitat institucional dels ajuntaments” que es van adherir l’any passat al pla -132 dels 135 de la província de Castelló-, “quan la nova corporació va rescatar aquest programa contra l’atur que el Partit Popular va suprimir en 2019”.

Per part seua, la portaveu adjunta del PSPV-PSOE, Ruth Sanz, ha posat en valor que la nova Diputació va optar per recuperar el Pla d’Ocupació per a ajuntaments que l’anterior corporació va deixar de realitzar en 2019, “després que els alcaldes de tots els partits ho reclamaren en les reunions comarcals que celebrem prèvies a l’elaboració dels pressupostos de 2020”. Un pla d’ocupació que representa “quasi el doble del pressupostat pel PP l’últim any que el va executar, 2018, quan la xifra consignada va ser de tan sols 650.000 euros”. Segons Sanz, “la Diputació del canvi treballa per a estar al costat de tots els nostres pobles perquè creiem en la seua majoria d’edat”.

Sessió plenària ordinària corresponent al mes d´Abril de 2021

Els quatre grups polítics representats en el ple de la institució han recolzat una Declaració Institucional llegida pel president, José Martí, en la qual s’insta el Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana a l’adopció de mesures urgents a favor de tots els afectats pels danys causats pels episodis de calamarsa que es van produir els dies 10 i 11 d’abril en gran part de la Plana Baixa, establint un pla específic de recuperació de tota la zona i aprovant mesures directes als agricultors perjudicats. A més, se sol·licita que el Govern establisca per a cítrics i hortalisses el mòdul 0 en el sistema d’avaluació objectiva de l’IRPF en les poblacions de Nules, la Vilavella, la Vall d’Uixó, Artana i Moncofa, així com la realització d’un estudi sobre les ordres ministerials que regulen anualment el Pla d’Assegurances Agràries per a evitar que catàstrofes d’aquest tipus no queden fora de les assegurances contractades pels agricultors.

El ple de la Diputació també ha donat el vistiplau de manera unànime a la signatura del conveni marc amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i el Bisbat per a escometre la rehabilitació i la restauració del conjunt patrimonial de Sant Joan de Penyagolosa. Igualment, s’ha aprovat per unanimitat una moció en la qual s’insta el Govern d’Espanya a la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic.

Directe