Les primeres imatges de com serà el futur Colomer Zurita

S’espera licitar l’obra de l'antiga escola durant el segon semestre d’este any 2021

Les primeres imatges de com serà el futur Colomer Zurita

L’Ajuntament de Morella ultima el projecte de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita, ja que el pròxim mes de maig s’ha d’entregar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a ser validat. És per això, aquesta setmana ha mantingut una reunió amb les associacions musicals de la ciutat i l’equip directiu de l’Escola de Música, ja que seran les principals usuàries dels espais que es pretenen rehabilitar.

Cal explicar que Morella destinarà l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a aquest projecte de recuperació. D’aquesta manera, la primera fase de l’actuació ha previst el condicionament de les aules i el projecte també preveu el canvi de la coberta del claustre interior del Colomer Zurita. A més, contempla les necessitats d’accessibilitat de tot l’edifici, així com instal·lacions, aïllament i l’acústica. Cal recordar que el pressupost total de la rehabilitació és de més de 800.000 euros, dels quals el ministeri aportarà el 68%.

L’Associació Musical Mestre Candel, la Rondalla, els Gaiteros de Morella i l’equip directiu de l’Escola Municipal de Música han pogut conéixer la futura distribució dels espais on es configuraran un conjunt de sis aules de diferent grandària, magatzems, despatxos, oficines i una gran sala per a la banda. Des de l’Ajuntament de Morella i l’equip tècnic s’ha realitzat esta reunió per a perfilar i conéixer les necessitats de totes les entitats. També aquestes han traslladat algunes propostes i han valorat molt positivament el projecte.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una actuació molt important en un edifici emblemàtic de la ciutat, per la qual cosa hem explicat el projecte en una reunió amb les associacions musicals que l’utilitzaran per a les seues activitats”. L’edil ha recordat que “la rehabilitació de l’edifici compta amb un pressupost important i amb els fons de l’1,5% cultural del ministeri, el proper mes entregarem el projecte i esperem que durant el segon semestre de l’any es valide, trague a licitació i comencen les obres a finals d’any”.

Finalment, Rhamsés ha recordat que “paral·lelament, ja s’han realitzat treballs de neteja i retirada de material en espais d’aquest edifici com és el cas de l’església per albergar activitats culturals este estiu”.

Església del
Colomer Zurita

L’edifici Colomer Zurita compta amb diferents espais i dependències dins de les seues grans dimensions. Així, compta amb una església en el seu interior amb una entrada independent de la resta de l’edifici. D’aquesta manera, durant les últimes setmanes s’ha treballat en la neteja i retirada de material que guardava aquest espai amb l’objectiu de condicionar l’espai i albergar activitats culturals a l’estiu.

En primer lloc es vol rehabilitar de forma provisional perquè l’Associació Musical Mestre Candel puga celebrar en ell els seus assajos, així com durant l’estiu albergue concerts i classes del Festival i Acadèmia de Música Medieval i Renaixentista Early Music o exposicions. És per això que les pròximes setmanes es realitzaran diverses intervencions i s’espera que la banda es puga ubicar allí en poc temps.

Directe