Disconformitat per la MAT als municipis dels Ports

La mancomunitat comarcal rebutja la línia d'alta tensió projectada molt prop d'alguns pobles

Ajuntaments i veïns comencen a presentar les al·legacions al projecte de línies d’evacuació que travessen per la nostra comarca i que ha presentat a informació pública el Clúster del Maestrazgo. Així mateix, ahir, alguns consistoris de la comarca, com l’ajuntament de Morella, anunciaven que donaran suport a les al·legacions dels propietaris de masos del terme de Morella, que es poden veure afectats per la línia d’evacuació. Per la seua part, la Mancomunitat Comarcal Els Ports també anunciava ahir la disconformitat, dels 17 municipis que la conformen, al traçat previst de la línia d’alta tensió.

Aquesta decisió es pren després d’analitzar l’estudi d’impacte ambiental del projecte d’instal·lació de molins eòlics a la comarca del Maestrazgo, i veure les afeccions que generarà la construcció de noves línies elèctriques de molt alta tensió projectades molt prop de diferents pobles de la comarca.

Tot i això, des de la mancomunitat, aclareixen que en cap cas estan en contra d’apostar per les energies renovables i de la seua funció en la lluita contra el canvi climàtic, sempre tenint en compte els impactes que comporten i els problemes que poden generar a la població.

Aquest rebuig se suma al comunicat emès per l’Associació Gat i Gata per La Mata, que fa uns dies també anunciava la seua disconformitat a la construcció d’aquesta línia de molt d’alta tensió.

Directe