Es liciten les obres per implantar l’ample estàndard de Castelló a Vandellòs

A l'estació de Vinaròs suposarà canvis en les andanes i els passos inferiors a les vies

El Govern autoritza la licitació de les obres per a la implantació de l’ample estàndard en el tram Castelló-Vinaròs-Vandellòs del Corredor Mediterrani amb una inversió superior als 121 milions d’euros.

D’acord amb el compromís del Govern, es tracta d’una de les actuacions de major rellevància per al desenvolupament del Corredor Mediterrani com a eix estratègic per al foment del transport per ferrocarril i el desenvolupament socioeconòmic de l’arc mediterrani i la seua àrea d’influència. Les obres de via i electrificació es divideixen en dos contractes, un per al tram Castelló-Vinaròs, amb un valor estimat de 76,77 milions d’euros, i l’altre per al tram Vinaròs-Vandellòs, amb un valor estimat de 45 milions d’euros. En els dos contractes el termini d’execució estimat és de 18 mesos.

Els projectes tenen per objectiu implantar l’ample estàndard mitjançant el canvi d’ample de via en aquest tram d’al voltant de 150 km de longitud, passant de l’actual de 1.668 mm a 1.435 mm. Les obres comprenen les operacions necessàries en plataforma, superestructura i electrificació. Es pretén així garantir en tot moment l’adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat dels trànsits de viatgers i mercaderies.

Millores a l’estació
de Vinaròs

Per la seua part, en l’estació de Vinaròs es demolirà el moll existent en la via 3, es construirà una nova andana entre les vies 3 i 5 de 210 m de longitud, així com un nou pas inferior de prolongació de l’existent de l’andana 1 a l’andana 3, amb una nova embocadura i dotat d’ascensors.

Directe