9 ONG presenten els seus projectes al Consell de la Solidaritat de Morella

El consistori destina el 0,7% del pressupost municipal a ajudes per a les persones més necessitades

Anit es va celebrar el Consell de la Solidaritat al saló de plens de l’Ajuntament de Morella, en el qual les ONG van exposar els seus projectes per a l’any 2021. Així, el consistori col·labora en diferents accions humanitàries arreu del món amb el 0,7% del pressupost municipal i en la reunió es van presentar els projectes d’Assemblea de Cooperació per la Pau, Delwende, Vicente Ferrer, Mans Unides, Asol, Youcanyolé, Creu Roja, Pankara Ecoglobal i Mirades de Món. Cal destacar que entre aquestes nou ONG hi ha set amb les quals Morella ha col·laborat en altres anys i dues que s’han presentat per primera vegada.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “cada any més ONG del territori realitzen projectes humanitaris i volem col·laborar amb el seu treball amb les persones més necessitades”. L’edil ha volgut “agrair a les que van presentar els seus projectes en el Consell de la Solidaritat que vam celebrar anit” i ha afegit que “ens alegra poder aportar i ajudar-les a desenvolupar les seues accions arreu del món”. Tanmateix, ha recordat que “fa anys que des de l’ajuntament dediquem el 0,7% del pressupost municipal a projectes solidaris que treballen per a construir un món millor”. Malú ha explicat que “enguany hem actualitzat les bases sobre aquestes ajudes amb les ONG per a millorar el funcionament i l’eficàcia de la col·laboració”. A més, ha apuntat que “aquesta edició compta amb un pressupost de 34.000 euros, ja que es suma el del 2020 a causa que la pandèmia va impedir presentar els projectes de les ONG, de manera que es sumen els pressupostos d’ambdós anys”.

Al mes de gener es va reunir el Consell de la Solidaritat de Morella i va aprovar les noves bases sobre les ajudes del 0,7% del pressupost municipal. Així, els principals canvis van ser que les bases s’aproven a principis d’any, les ONG tenen tot l’any per a justificar els projectes i poden obtindre l’ajuda de manera anticipada per a facilitar la seua tasca. Així, després de les exposicions dels projectes d’anit, es reunirà la comissió designada per a valorar els projectes i atribuir l’ajuda a cadascun d’ells.

Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma continuada a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, cada volta hi ha més ONG de Morella i la comarca dels Ports interessades a participar amb aquesta col·laboració.

Directe