L’Ajuntament de Morella emprendrà diverses millores al polígon industrial

S’instal·larà la nova xarxa de gas que abastirà a tota la zona industrial en els pròxims mesos

L’Ajuntament de Morella millorarà la videovigilància i l’enllumenat públic del polígon industrial les Casetes amb l’ajuda que va anunciar l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) fa uns dies. Així, el consistori ha previst augmentar la seguretat d’aquesta zona, així com l’eficiència energètica dels fanals amb l’ús de panells solars, la qual cosa també suposarà un estalvi econòmic i augmentar l’enllumenat en diverses zones que ho necessiten. A més, amb aquesta subvenció, també s’ha previst la millora de les zones verdes i talussos dins del polígon industrial.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “amb aquesta ajuda s’ha previst millorar la seguretat del polígon, ja que en algunes ocasions s’han produït robatoris, així com els serveis d’enllumenat públic”. L’edil ha explicat que “a Morella l’ajuda és del 100% a causa que som una localitat en risc de despoblació”. Finalment, ha apuntat que “estes actuacions se sumen a altres ben importants com seran la instal·lació de gas que abastirà a tota la zona industrial, com un plantejament a futur com és la modificació puntual del PGOU per a dotar de més sol industrial amb l’ampliació de l’actual polígon de Les Casetes”.

Cal recordar que el passat mes d’octubre es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la ‘Informació pública de la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia d’instal·lació d’emmagatzematge i xarxa de distribució de gas liquat del petroli a granel en el polígon industrial Les Casetes, del terme municipal de Morella. Expedient *CBREDE/2020/2/12’. D’aquesta manera, “com no s’han presentat al·legacions d’aquest projecte, en breu s’iniciarà la instal·lació de la xarxa” ha comentat l’alcalde. S’han iniciat els tràmits de la llicència d’obres i activitat i està previst que la instal·lació comence durant el segon trimestre de l’any per part de l’empresa Iberpropano S. A, la qual dotarà de xarxa de gas a tot el polígon.

Finalment, l’Ajuntament de Morella també informa que té previst realitzar una modificació puntual del pla general d’urbanització per a dotar de sol industrial al municipi, “ja que ara mateix no hi ha de disponible i, per tant, es proposa ampliar el polígon actual” ha explicat Rhamsés. Tanmateix, “amb la millora de les comunicacions com la nova N-232, ens hem de preparar per a oferir noves oportunitats i el nou sol industrial pot ser una necessitat i cal planificar-lo” ha conclòs.

Directe