Peníscola aprova destinar 3,3 milions del superàvit per a polítiques socials i eliminar la taxa d’escombraries

Es reforça la partida de promoció turística de la destinació així com l'agenda cultural

Peníscola aprova destinar 3,3 milions del superàvit per a polítiques socials i eliminar la taxa d’escombraries
L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez

En el Ple ordinari d’ahir, l’Ajuntament de Peníscola va aprovar per unanimitat de tots els grups “la major modificació de crèdit de la història en la nostra localitat” tal com ho va qualificar el mateix alcalde, Andrés Martínez. Concretament, es tracta d’una modificació de crèdit de 3.318.503,36€ de romanents de tresoreria per a despeses generals “és a dir, estalvis de l’any anterior que s’incorporen enguany per a engrossir partides ja existents o generar-ne de noves per a abordar diverses inversions” ha explicat Martínez.

Dijous passat es va donar compte a la resta de grups polítics en el consistori, en la Comissió d’Hisenda, prèvia al Ple, de la destinació d’aqueixos més de tres milions d’euros “que es destinen a reforçar, fonamentalment, les polítiques socials i potenciar la reactivació econòmica”.

Així, un terç de l’import, quasi un milió d’euros, es destinarà a cobrir la despesa de la recollida dels residus sòlids urbans, les escombraries; amb l’eliminació del cobrament de la taxa a veïns i empreses locals, “una iniciativa que deixarà més de 900.000€ en les butxaques de les famílies peniscolanes i en les caixes dels seus negocis”.

A més, es reforça la partida d’activitats i esdeveniments promocionals per a la destinació turística, s’incrementa la partida de programació cultural i se sumen recursos a la partida d’emergència social, així com a la destinada a la convocatòria d’un pla d’ocupació local, que es duplica.

També es preveu dur a terme obres de millora de l’entorn urbà, com la reurbanització de l’Avinguda d’Espanya, que la farà més accessible.”Aquesta és una de les inversions més importants que s’incorporaran al pressupost perquè suposa una despesa de més de 800.000€” ha explicat l’alcalde.

En matèria d’obres es contempla la millora de la bassa portuària amb la substitució del paviment de fusta per un paviment petri, així com la millora de l’enllumenat de la plaça de Santa Maria, dos emplaçaments emblemàtics i molt concorreguts perquè es troben en els accessos a la ciutat antiga. A més, es preveu millorar el gimnàs en la nova sala polivalent habilitada en el recinte poliesportiu.

L’alcalde ha volgut agrair a tots els grups polítics el suport en aquesta decisió de l’equip de govern, “una aposta valenta amb la qual reforcem les nostres capacitats per a sostindre als qui pitjor ho estan passant en aquesta crisi, per a alleujar als qui amb dificultats alcen la persiana cada matí i per a impulsar la reactivació econòmica amb més promoció, més agenda cultural i millores en infraestructures necessàries” ha valorat.

Directe