Els Bombers fan la major oferta d’ocupació de la seua història amb 48 places

"Per a millorar la qualitat del servei que es presta a la ciutadania"

Els bombers de Castelló, en una imatge d'arxiu

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha aprovat la major oferta pública d’ocupació de la seua història, amb la qual cobrirà 48 places que romanien vacants. El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que es tracta d’una decisió adoptada en el si de la comissió de govern, amb la qual es reposaran places de diferents característiques i nivells. D’elles, 41 són bombers, inclosos un sergent i set caps. A més, s’incorporaran tres operadors de comunicacions, dos auxiliars administratius, un capatàs forestal i un tècnic de contractació. Es tracta de “una aposta d’ampliació de personal sense precedents, amb la qual es pretén millorar la qualitat del servei que presta el nostre vaixell almirall, el cos provincial de bombers”, ha assenyalat Martí.

Un altre dels acords adoptats en la comissió, a proposta del diputat delegat, Abel Ibáñez, ha sigut l’aprovació de noves bases per a l’activació de sengles convocatòries de bombers voluntaris i de personal de Protecció Civil, decisió que es pren per a compensar les baixes registrades.

Després de finalitzar la comissió de govern s’ha iniciat l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers, fòrum que ha donat llum verda a la incorporació de 2.944.500 euros de romanents procedents del propi consorci. És una operació que permet ampliar el pressupost del present exercici per a abordar les deficiències de material detectades. Segons el diputat provincial, “aquesta injecció econòmica permetrà adquirir nous vehicles, maquinària i un altre tipus de material, millorant la capacitat de resposta davant situacions d’emergència”.

Una imatge de l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers

A més del president de la Diputació i el diputat delegat de Bombers, del Consorci Provincial formen part tots els ajuntaments de la província, a excepció de Castelló capital. A la sessió de hui també ha assistit el director general d’Emergències, Adolf Sanmartín, en representació de la Generalitat Valenciana.

Directe