El PP de Morella demana que no es cobre la taxa del cementeri

"La pressió fiscal és asfixiant i injustificada; no sols costa viure, també morir", diu Jesús Lecha

El Partit Popular de Morella va sol·licitar en l’últim ple celebrat aquest mes de març la suspensió del cobrament de la taxa de cementeri amb l’objectiu d’alleujar a les famílies “la càrrega econòmica que això comporta” segons paraules de Jesús Lecha. Durant la pandèmia, “la localitat va incrementar el nombre de defuncions a conseqüència d’aquesta pandèmia i el nombre d’aturats per la paralització econòmica, però els impostos i les taxes, com és el cas de la del cementeri, segueixen tan elevades com sempre”.

“Seria una bona acció que l’Ajuntament de Morella alleujara als qui han perdut a un familiar el cobrament d’una taxa com és la del cementeri”. “A tenor de l’estat dels comptes municipals que l’equip de govern diu tindre, econòmicament el consistori s’ho pot permetre, i les famílies creiem que agrairien aquest gest”.

Des del PP “no comprenem com un nínxol a Morella pot costar fins a tres vegades més que en altres pobles” de la comarca. “No podem entendre com la construcció i manteniment d’un cementeri pot ser fins a un 220% més car a Morella que en altres municipis”. Per aquest motiu, exposa el regidor, “convidem a l’alcalde a conéixer la gestió d’altres alcaldes que treballen per a alleujar la càrrega fiscal als seus veïns, no per a asfixiar-los. Ens ix molt cara la seua inacció”.

Lecha reclama aquesta sensibilitat al PSOE no sols en aquesta taxa, també en la dels fems. “Morella és una ciutat que, al costat dels seus pobles, aplica als veïns una de les pressions fiscals més altes no sols de tota la província, també de la Comunitat Valenciana”. Des del Partit Popular, considera el portaveu, “donarem suport a qualsevol acció que vinga a alleujar a les famílies de càrregues fiscals que poden ser de gran ajuda en època de crisi”.

En aquest sentit, el portaveu del PP recorda que “si el PSOE va trobar liquiditat suficient per a pujar les nòmines d’alcalde i regidors en 2019, hauria de trobar eixa mateixa solvència per a ara, en plena pandèmia, ajudar als seus veïns”. “Nosaltres serem els primers a donar-los suport, ho vam fer amb la baixada en la taxa de les terrasses malgrat la negativa de l’alcalde perquè arribara fins al 100% com sol·licitem. Fins que facen aqueix pas, estarem ací recordant-los que la ciutadania exigeix millores, recursos, baixades d’impostos i bonificacions fiscals que els ajuden a arribar a final de mes amb la mateixa liquiditat que gaudeixen alcalde i regidors”.

Directe