Benicarló destina 100.000 euros per a les propostes que triarà la ciutadania

Comencen les reunions per a preparar els Pressupostos Participatius 2021

La Regidoria de Participació Ciutadana ha mantingut les primeres reunions tècniques per a començar a preparar els Pressupostos Participatius de 2021, un projecte que l’any passat es va haver de suspendre per la incidència de la pandèmia i que enguany es recuperarà amb algunes novetats que afectaran al sistema de votació i al format de la participació.

Així ho ha confirmat la regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut. «Enguany modificarem el format de la participació —ha assenyalat— i treballarem directament amb el teixit associatiu i amb els consells sectorials municipals».

La primera fase consistirà en reunions amb els diferents consells municipals, per a explicar-los els detalls de la campanya i invitar-los a participar en un doble sentit. «D’una banda —ha explicat Filo Agut—, els consells validaran les propostes treballades des de les diferents àrees municipals i, d’altra banda, seran els òrgans encarregats de canalitzar les inquietuds i necessitats de la ciutadania en forma de propostes». Per això, des del Departament de Participació Ciutadana s’ha dotat d’eines de treball als consells per tal de facilitar-los la faena.

Posteriorment, les propostes elevades pels consells municipals seran sotmeses a una anàlisi de viabilitat tècnica i econòmica, tal i com s’ha realitzat en anteriors edicions. Seguidament, serà la ciutadania, de forma oberta, qui decidirà finalment quines de les propostes viables consideren prioritàries per a ser desenvolupades i finançades amb el pressupost destinat al projecte de pressupostos participatius, que en aquesta edició són 100.000 euros.

«De moment —ha confirmat la regidora— podem assegurar que les votacions es podran fer en línia, com en les anteriors edicions, tot i que encara caldrà acabar de decidir si també es podran fer presencialment».

La novetat d’aquesta cinquena edició és que per primera vegada es garantirà una representació de projectes de totes les àrees municipals. Així, es pretén reconèixer l’esforç i el treball realitzat des dels consells municipals, i que els projectes a executar siguen representatius i reflectisquen totes les inquietuds de la ciutadania.

Amb una imatge de la campanya renovada, els Pressupostos Participatius 2021 s’acompanyaran d’una fase informativa i de mobilització ciutadana durant la fase prèvia a la votació de la ciutadania. A més, es divulgarà un vídeo explicatiu a les xarxes socials de l’Ajuntament i a la pàgina web www.benicarloparticipa.es.

Directe