Morella vol ampliar el servei de teleassistència amb telefonia mòbil

L’any 2020 es va prestar aquest servei a 75 persones a través de la línia telefònica fixa i una amb l’aparell localitzador

Membres de l'Ajuntament i de Creu Roja, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Morella vol ampliar el servei de la teleassistència amb cinc aparells, els quals s’adapten al telèfon mòbil. Aquest és un servei d’acompanyament de persones majors i vulnerables que viuen soles el qual, durant l’any 2020, va donar suport a 75 usuàries i usuaris a través dels telèfons fixos i una persona amb aparell localitzador. Així, enfront de la demanda creixent del servei, i els nous hàbits de les persones, es busca millorar aquest servei amb l’ús de la telefonia mòbil.

La teleassistència és un servei que es desenvolupa a través de la Creu Roja i amb col·laboració de l’Ajuntament de Morella. D’aquesta manera, actualment compta amb un pressupost anual de 12.900 euros i l’ampliació suposaria 16,5 euros per cadascun dels cinc nous aparells de telefonia mòbil. Aquest servei consisteix a avisar a les famílies en cas d’emergència, així com d’acompanyament i seguiment de les persones usuàries. L’atenció es de 24 hores durant els 365 dies de l’any.

La regidora de Serveis Socials, Malú Blasco, ha destacat que “la teleassistència és un servei molt important per a cuidar a la gent gran que viu soles” i ha afegit que “el voluntariat de la Creu Roja contacta de manera continuada amb les persones usuàries, així com també serveix per a emergències d’aquestes”. L’edil ha explicat que “la demanda d’aquest servei augmenta cada any, i és per això que volem ampliar el servei i dotar-lo d’aparells que permetran utilitzar-lo amb la telefonia mòbil”. Finalment, ha apuntat que “junt amb la Creu Roja col·laborem per a continuar amb aquest servei que cuida a les nostres persones majors durant les 24 hores”.

Aquest servei es va posar en funcionament a Morella l’any 1992 a càrrec de la Diputació de Castelló i la Creu Roja i va funcionar fins al desembre de 2012. En aquell moment, la teleassistència donava servei a 20 persones. Així, a partir del mes de gener de 2013, l’Ajuntament de Morella amb la col·laboració de Creu Roja, es fa càrrec del servei fins a l’actualitat.

Directe