Trànsit inicia una campanya de vigilància del cinturó i les cadires infantils

A Benicarló s'han fet avui 35 inspeccions i s'ha posat una denúncia

La Policia Local de Benicarló participa en la campanya de control de cinturons de seguretat i sistemes de retenció infantil que ha posat en marxa aquesta setmana la Direcció General de Trànsit amb l’objectiu de recordar l’obligatorietat de fer servir aquests mecanismes, que està demostrat que són el sistema de seguretat vial més senzill, rendible i eficaç en tot tipus de vies i trajectes.

Durant tota aquesta setmana, es faran controls a les entrades dels centres educatius de la ciutat per a vigilar que els xiquets i xiquetes vagen correctament asseguts en una cadira adequada per al seu pes i talla. Avui, s’han aturat 35 vehicles i s’ha posat una denúncia.

Augmenten les morts
per no portar cinturó

Tot i la baixada de la sinistralitat que es va produir l’any passat a causa de les restriccions de mobilitat, el nombre de persones mortes en carretera que no feia ús del cinturó de seguretat va augmentar durant el 2020, i va passar del 22 % del 2019 al 26 %.

En el cas dels xiquets i xiquetes, encara és més important la utilització dels sistemes de retenció infantil, perquè segons les dades de la Direcció General de Tràfic, 9 de cada 10 lesions infantils greus o mortals s’haurien evitat amb la utilització dels sistemes de retenció obligatoris, que en el cas d’accidents redueixen les lesions un 75 %.

A Espanya, els menors d’edat amb una altura igual o inferior a 135 cm és obligatori que utilitzen de manera correcta el sistema de retenció infantil adequat a la seua talla i pes.

Directe