Peníscola aprovarà en Ple la declaració institucional de la FEMP en defensa i protecció dels valors d’igualtat

Compta amb el suport unànime de tots els grups polítics amb representació en el consistori

L’Ajuntament de Peníscola en Ple ordinari aprovarà, amb el suport de tots els grups, una declaració institucional en defensa i protecció dels valors d’igualtat que recull la Constitució espanyola. El consistori s’adhereix així a la declaració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

En el 40 aniversari de la FEMP i tal com s’ha fet cada any, els Governs locals renoven el seu compromís amb la defensa i protecció dels valors d’igualtat i alerten sobre el perill de retrocedir en els avanços aconseguits. Per tot això l’Ajuntament assumeix totes les manifestacions que reclamen igualtat de drets i responsabilitats per a homes i dones. Reconeix, a través de la declaració, l’impacte negatiu que la pandèmia està ocasionant en els drets de les dones i alerta sobre les conseqüències que aquesta reculada suposarà per a les generacions futures.

Així es recomana l’impuls de la participació de dones en llocs de lideratge i la necessitat de visibilitzar la seua contribució essencial per a la resiliència i la recuperació. Reconeix, així mateix, que el treball de cura no remunerada és un pilar fonamental de la resposta a la pandèmia i consegüentment, ha de ser visibilitzat i valorat.

I, finalment, insisteixen la necessitat d’intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, l’educació per a la igualtat d’oportunitats, la incorporació de les dones a la societat de la informació i el suport a les dones que viuen en l’àmbit rural.

A més la declaració subscrita reclama la necessitat de dotar les Entitats Locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les competències atorgades en la Llei Reguladora de Bases de Règim local per a garantir l’impuls d’actuacions que contribuïsquen a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible.

Directe