Benicarló obri el procediment de sol·licitud per a les Ajudes Parèntesi

Autònoms i microempreses de Benicarló poden demanar-ho del 8 al 30 de març

Les persones treballadores autònomes i les microempreses de Benicarló, de menys de 10 persones treballadores, dels sectors més afectats per les restriccions sanitàries per la covid-19, podran sol·licitar les Ajudes Parèntesi des de dilluns 8 de març. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha detallat que les ajudes, integrades en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, compten amb un crèdit de 893.744 euros i beneficiaran a 420 negocis del municipi. El 62,5 % (558.590 euros) del total l’aporta la Generalitat, el 22,5 % (201,092,4 euros) la Diputació de Castelló i el 15 % (134.061,6 euros) per l’Ajuntament.

Xaro Miralles, acompanyada del regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha presentat el procediment que han de seguir els negocis de Benicarló per a sol·licitar les ajudes que, segons ha expressat «és evident que no poden reparar tots els perjudicis de les empreses han patit durant l’any 2020, però seran una ajuda molt important que, a més, serà compatible amb altres ajudes autonòmiques, provincials i locals».

En aquest sentit, Miralles ha recordat que l’Ajuntament ja va convocar unes ajudes destinades a pimes per tal de pal·liar els efectes de la covid-19, a banda dels bons per a fomentar el comerç a Benicarló que es van activar a l’estiu i a la campanya de Nadal. L’alcaldessa ha manifestat la intenció de «tramitar les ajudes el més ràpid possible, perquè és ara el moment en què més les necessiten les empreses».

Per la seua part, el regidor de Promoció Econòmica ha detallat que «les ajudes contemplen que cada persona autònoma o microempresa rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, i 200 euros addicionals per cada persona treballadora d’aquestes microempreses afiliada a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020». Sánchez ha recordat que «en cap moment es podrà donar una subvenció superior a l’import de la despesa que es presente en la sol·licitud».

El regidor també ha remarcat que «no s’han de presentar les factures ni els justificants de pagament, sinó la relació de les factures amb el model facilitat, però s’han de guardar per si se’ls demana». En aquest sentit, el Román Sánchez ha ressaltat que «és molt important omplir tots els formularis de manera correcta, perquè ajudarà a resoldre les ajudes el més prompte possible».

Sánchez ha aclarit que «els càlculs de la Generalitat Valenciana són prou encertats, però si sobren diners es destinaran a altres sectors afectats i si en falten es farà un prorrateig, per la qual cosa ningú que presente la documentació de manera correcta es quedarà sense ajuda».

Els sectors que es veuran beneficiats per les ajudes són el de la venda ambulant, l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, els allotjaments i les activitats turístiques, de creació, artístiques, d’espectacles, esportives, recreatives i d’entreteniment. A les bases es poden consultar detalladament totes les activitats i sectors que poden acollir-se a les Ajudes Parèntesi.

El termini de presentació de sol·licituds és del 8 al 30 de març. Les sol·licituds s’han de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, però les persones que no estiguen obligades a relacionar-se amb l’administració per mitjans electrònics podran presentar la sol·licitud de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament, agafant cita prèvia a través del web o del telèfon 964 47 00 50 (ext. 0136).

Els autònoms o microempreses que tinguen dubtes sobre si els correspon l’ajuda o sobre el procediment per a presentar la documentació es poden adreçar als telèfons 964 82 50 13 i 964 46 10 00 i al correu afic@ajuntamentdebenicarlo.org.

Directe