Comencen els treballs per a la reconstrucció dels accessos a la zona sud

S'està fent un vial alternatiu per accedir-hi mentre duren les obres

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del seguiment de les primeres setmanes d’obres en els accessos sud de la localitat. Tal com estava previst, aquesta setmana finalitzarà l’asfaltat del vial alternatiu que discorre per Cap Blanc i la Capelleta.

Després dels efectes del pas de la borrasca Glòria fa un any, es van identificar diverses incidències en el vial que enllaça el nucli urbà de Peníscola amb el Parc Natural, pel litoral. En el ferm de la calçada es va identificar una clivella, la qual cosa ha comportat el tancament d’un carril de l’únic vial que accedeix a la zona. A més, es van identificar problemes en la fermesa del vial al pas per tres cales naturals a l’entorn del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó.

En aquesta direcció es van encaminar diversos treballs en els últims mesos i es va negociar amb Costes que, malgrat no finançar les obres, havia d’autoritzar-ne l’execució.

“Després de quasi onze mesos d’espera, hem rebut al desembre els permisos de Costes per a poder actuar en aquesta zona malparada pels efectes del temporal Glòria i hem començat per l’execució del vial alternatiu que serà necessari per accedir a la zona sud mentre duren les obres en la carretera litoral, que ja han arrancat i dilluns vinent es tallarà al trànsit. Aquest vial alternatiu s’ha adequat i s’ha asfaltat i discorre per Cap Blanc i la Capelleta” ha explicat l’edil de l’àrea, Jorge Rovira.

Han començat ja les tasques en les cales sense afectació al trànsit i dilluns que ve començaran en el mateix vial litoral, la qual cosa suposarà el tall al trànsit i el desviament de vehicles pel vial alternatiu, l’adequació del qual acaba aquesta setmana.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha valorat molt favorablement el rigorós compliment de terminis per part de l’empresa constructora i ha agraït la responsabilitat i la paciència al veïnat de la zona, que ja conviu fa un mes amb les obres.

L’Ajuntament ha sol·licitat un préstec de 2 milions d’euros, tant per a l’execució d’aquests treballs en zona sud, com per als treballs per a pal·liar els devastadors efectes del temporal en el litoral nord de la població, ja executats.

Concretament, en aquesta actuació en zona sud, hi ha una inversió prevista de 842.940,95€, import amb el qual l’adjudicatària guanyadora del contracte, després del procés de licitació, ha sigut la mercantil Becsa.

Directe