6 mesos de feina a Vilafranca amb el Plan Emerge

Una brigada està fent neteja de camins i monte en la lluita contra els incendis

6 mesos de feina a Vilafranca amb el Plan Emerge

Gràcies al ‘Plan Emerge’, Vilafranca també compta des del passat mes d’octubre amb una brigada que està fent feines de neteja forestal i treballs de mitigació en la lluita contra els incendis forestals. Uns treballs que s’han efectuat a diferents zones del terme de Vilafranca i que en l’actualitat es centren als voltants del Corral del Bovalar. Durant 6 mesos, la brigada de prevenció amb el ‘Plan Emerge’ està realitzant feines que es consideren molt importants amb el personal que la integra.

El treball de la brigada també es centra en antics senders o a les pedanies de Vilafranca, recordant que durant la passada nevada del mes de gener van fer importants feines al nucli urbà.

L’Ajuntament de Vilafranca ha anat seleccionant les zones que es consideraven prioritàries per als treballs de la brigada. Llocs amb més pas de persones i zones que pugueren comptar amb un major risc d’incendis.

La intenció del consistori vilafranquí passa per demanar també per al pròxim any una brigada d’aquestes característiques amb les que fer front a treballs de neteja a la muntanya que son molt importants per a la protecció de l’entorn.

Candi Andrés és el Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de Vilafranca

Amb el treball d’aquesta brigada també s’ha reperat el denominat ‘Camí de Lázaro’ que baixa fins al riu de Montlleó i que servirà per fer una ruta circular a les pintures rupestres situades a la zona de la Voltassa.

Directe