57.000 euros en mobilitat urbana i esport a Villores i Vallibona

A Villores s’han pavimentat diversos vials i a Vallibona s'il·lumina amb ‘led’ la zona esportiva

Visita a dues obres de Villores

La Diputació de Castelló ha invertit 57.000 euros en millores urbanes en els municipis de Villores i Vallibona. Les obres s’han centrat en l’execució de xicotets projectes de millora de la mobilitat i en la renovació d’instal·lacions esportives.

El president de la Diputació, José Martí, el diputat de Cooperació, Ximo Huguet, i el diputat de Carreteres, Santi Pérez, han estat en ambdues localitats dels Ports per a supervisar el resultat de les actuacions, sufragades per la institució provincial a càrrec del Pla 135 d’Obres i Serveis.

En el cas de Villores s’ha pavimentat el carrer Major des de l’ermita del Bon Succés fins a les Rodes, envellint així un dels vials principals de la localitat. L’actuació ha consistit en anivellar el sòl i en la col·locació de formigó imprés. Així mateix, també s’ha actuat en els entradors d’Ombrietes i la Ferreria, que donen accés a la localitat per la carretera de Luco de Bordón. Davant el seu mal estat de conservació s’ha procedit a renovar el ferm i a millorar les condicions de seguretat d’entrada i eixida.

En la visita han estat acompanyats per l’alcalde de la localitat, Iván Guimerà, i la tinent d’alcalde Paula Blasco. La inversió provincial a Villores ha ascendit a 21.600 euros.

A Vallibona, les intervencions han costat 35.500 euros i s’ha concentrat en la modernització de les pistes esportives ubicades a la part alta de la localitat. És el cas de la instal·lació d’una nova xarxa d’il·luminació, el que permetrà a partir d’ara fer activitats nocturnes a la zona, en especial durant els mesos estivals. Cal destacar que s’ha adoptat la tecnologia led per a estalviar energia i recursos públics i per a evitar episodis contaminació lumínica. A banda d’això també s’ha avançat en l’ampliació del pavelló polifuncional amb la construcció dels fonaments.

Visita a les pistes poliesportives de Vallibona

L’alcalde, Juan José Palomo, ha estat el responsable d’explicar totes les actuacions a la representació provincial. Palomo ha destacat que amb una xicoteta part de l’assignació del Pla 135 també s’han instal·lat senyalitzacions turístiques arreu del municipi.

Un Pla 135 per
als pobles

Des de la Diputació, tant José Martí com Ximo Huguet han coincidit en que “cal invertir en els municipis perquè disposen de majors i millors serveis i infraestructures. Això crea qualitat de vida i reforça el sentiment de pertinença a un lloc, dos elements necessaris perquè la gent decidisca quedar-se en l’interior”.

Huguet ha recordat que amb la ‘Nova Diputació’ els pobles més menuts “compten més i reben més” gràcies a la renovació total de les bases del 135 en la convocatòria de 2020, les quals inclouen criteris de discriminació positiva “per a donar més a qui menys tenen”.

Directe