El PSPV celebra l’adhesió d’Alcalà de Xivert al Pla Resistir de la Generalitat

El portaveu Joan Ronchera destaca que l’ajuntament rebrà més de 286.000 euros

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, ha celebrat el fet que l’ajuntament s’haja adherit al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, a través del qual la localitat rebrà més de 286.000 euros (210.630,63 euros de la Generalitat i 75.827,02 euros de la Diputació de Castelló) per a ajudar als sectors més afectats per la Covid-19. A més a més, l’ajuntament farà una aportació de 50.551,35 euros.

Tal com explica Ronchera, és el pla “més ambiciós” de totes les Comunitats Autònomes “per a donar una resposta justa i social als efectes de la pandèmia perquè ningú quede enrere”. “La Generalitat ha sigut referent en l’àmbit nacional per la seua gestió sanitària, especialment en aspectes com la compra de material, la vacunació o l’adopció de mesures restrictives contra la pandèmia, mesures que sempre han atés criteris exclusivament sanitaris. Però també ho ha sigut en la seua resposta econòmica, amb el pla d’ajudes als sectors més afectats més ambiciós de tot el país”, ha assenyalat.

El portaveu del grup municipal socialista apunta que “quan la fatiga pandèmica comença a estendre’s, és el moment d’intensificar, més si cap, la nostra labor des de les institucions, de reforçar el missatge d’unitat de la societat, de la cooperació i la responsabilitat política. És el moment de consolidar i comunicar la resposta socialista a la crisi, la resposta justa i social que no deixa a ningú enrere”.

Cal assenyalar que la modificació de crèdits per a la creació de la partida del Pla Resistir es debatrà al plenari d’este pròxim dimecres, on també es duran la creació de dues partides pressupostàries noves d’un total de 100.000 euros: 70.000 euros per al ‘Bo per al Poble’ i 30.000 euros per al ‘Bo Reobri’.

A este respecte, Ronchera considera que la xifra és insuficient, tenint en compte que hi ha un romanent de tresoreria d’1,6 milions d’euros, i no es complix la promesa de l’alcalde del PP, Francisco Juan, d’ajudar a tots els sectors afectats per la pandèmia.

En el cas del ‘Bo per al Poble’, consistent amb el repartiment dos xecs de 5 euros per cada empadronat per bescanviar al comerç local, des del grup municipal socialista pregunten per la manera en la qual es farà el repartiment d’estos bons garantint la seguretat sanitària, i si es beneficiarà a tots els comerços per igual o si serà per lliure elecció dels ciutadans, amb la qual cosa, uns tindran més i altres menys. A més a més, qualifiquen la xifra de 5 euros dels bons de “ridícula”.

Pel que respecta al ‘Bo Reobri’, per alleujar als comerços que han de tancar per algun treballador contagiat, Ronchera lamenta que no siga amb caràcter retroactiu, ja que, en estos moments, afortunadament, només hi ha 7 contagis i una incidència acumulada de 104,79 (dades divendres passat), per la qual cosa, es beneficiaran pocs comerços.

Per tot això, Ronchera assenyala que, a priori, “no veiem efectives estes ajudes, ni prou madures, a més que s’aprovaran per junta de govern sense poder opinar els grups de l’oposició”.

Directe