Diputació comença a pagar als ajuntaments els 4,2 milions del Pla Resistir

José Martí destaca que amb #ReactivemEmpreses hi haurà 5 milions d’euros més

La Diputació de Castelló ha activat ja el pagament dels 4,2 milions d’euros als ajuntaments adherits al ‘Pla Resistir’ de la Generalitat Valenciana. Les primeres transferències ja han començat a arribar als comptes municipals, que sumen així liquiditat per a poder posar en marxa les ajudes als sector econòmics més afectats per la crisi de la Covid-19. Aquesta aportació se suma a l’autonòmica i local.

Així es compleix el compromís del president de la Diputació, José Martí, d’agilitzar al màxim l’abonament de les quantitats “perquè cap autònom o microempresa haja d’estar un minut més sense ajudes”. Martí ha recordat que la gestió de les convocatòries és municipal, pel que seran els ajuntaments els que tramiten totes les sol·licituds i facen efectiu el reintegre de la subvenció.

A aquesta línia de suport al teixit econòmic provincial caldrà sumar aquest trimestre el nou pla #ReactivemEmpreses. Martí ja va avançar ahir que estarà dotat amb cinc milions d’euros provinents, en la seua major part, dels romanents de 2020. Amb l’objectiu de rebaixar els tràmits i fer-ho més fàcil per al sol·licitant es farà un nou ingrés als municipis perquè gestionen el seu desplegament. “Els ajuntaments són les administracions que millor coneixen la realitat dels seus propis municipis, per això treballem per a incrementar els fons que perceben perquè impulsen des de la base la recuperació econòmica de la província”.

9,2 milions
d’ajudes

La institució provincial dedicarà 9,2 milions d’euros a ajudar directament el teixit productiu castellonenc perquè isca el més prompte possible de la crisi. Aquesta xifra és el resultat de l’aportació de 4,2 milions d’euros al fons d’ajudes de la Generalitat i els 5 milions d’euros extraordinaris per a reactivar el món de l’empresa a Castelló.

Martí ha posant una vegada més l’accent a que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més recursos està disposant per a ajudar els autònoms i microempreses.

Directe