Vinaròs publica les bases de les ajudes del Pla Resistir

En breu es podrà començar a presentar les sol·licituds de manera telemàtica i presencial

Avui dijous, l’Ajuntament ha publicat les bases que regularan la concessió d’ajudes directes als sectors més afectats per l’actual situació de la Covid-19. Aquestes ajudes estan cofinanciades per la Generalitat Valenciana amb un 62,5% (647.445€), la Diputació de Castelló amb el 22,5% (233.080€) i l’Ajuntament de Vinaròs amb el 15% restant (155.386€) són ajudes directes a microempreses i autònoms de la ciutat en els sectors identificats per les bases. El total és d’1.035.912€.

Pel que fa a les ajudes directes al comerç local, que atorgarà en exclusiva l’Ajuntament de Vinaròs per tal de no deixar exclòs a aquest sector, s’estan ultimant les bases corresponents, que seran publicades en les properes setmanes.

En relació a les ajudes del Pla Resistir, a data 18 de febrer, s’ha rebut la confirmació de transferència de la Generalitat Valenciana. Per part de la Diputació de Castelló es rebrà en els propers dies, fet que habilitarà a la intervenció municipal perquè puga generar el crèdit corresponent. Així mateix, el pressupost municipal 2021, entra en vigor demà dia 19 de febrer, després del corresponent període d’informació pública i d’al·legacions.

Les ajudes, que es podran sol·licitar a partir de la setmana vinent, tenen una quantia màxima de 2.000€ per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores en els sectors identificats. Així mateix, s’atorgarà una quantia fixa de 200€ addicionals per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

↳ Sectors als quals van dirigides:
▸ Comerç al detall de productes d’alimentació, begudes i tabac en llocs de venda i en mercats ambulants
▸ Comerç al detall de productes tèxtils, peces de vestir i calçat en llocs de venda i en mercats ambulants
▸ Comerç al detall d’altres productes en llocs de venda i en mercats ambulants
▸ Hotels i allotjaments
▸ Allotjaments turístics i altres
▸ Càmpings i aparcaments de caravanes
▸ Restaurants i llocs de menjar
▸ Provisió de menjars preparats per a esdeveniments
▸ Establiments de begudes
▸ Activitats d’exhibició cinematogràfica
▸ Activitats d’agències de viatges
▸ Activitats dels operadors turístics
▸ Organització de convencions i fires
▸ Arts escèniques
▸ Activitats auxiliars a les arts escèniques
▸ Creació artística i literària
▸ Gestió de sales d’espectacles
▸ Activitats de museus
▸ Gestió de llocs i edificis històrics
▸ Gestió d’instal·lacions esportives
▸ Activitats dels clubs esportius
▸ Activitats dels gimnasos
▸ Activitats dels parcs d’atraccions

La informació d’aquestes bases està disponible al web municipal▸ , xarxes socials de l’Ajuntament de Vinaròs o en aquest mateix enllaç. L’Ajuntament informarà durant la setmana vinent, del dia exacte d’inici per tal de tramitar les sol·licituds, que serà d’un termini total de 15 dies hàbils.

Directe