Diputació vol que els professors es vacunen ja en la segona fase

El ple provincial del pròxim dimarts donarà suport a una Declaració Institucional impulsada pel govern de PSPV i Compromís

L'escola de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló aprovarà en el ple del pròxim dimarts 16 de febrer una Declaració Institucional en la qual insta al govern de l’Estat a estudiar la inclusió de personal docent i PAS en la segona fase del pla de vacunacions contra la Covid-19. Igualment, demana que la Generalitat defense aquesta petició en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional Salut amb l’objectiu que aquesta la incorpore a la seua estratègia d’immunització del personal dels serveis públics.

En el text s’exposa el sistema públic d’educació proporciona a la seua població «un horitzó de vida de major seguretat, benestar i equitat social» i que per això «totes les comunitats autònomes […] han apostat per la presencialitat com a pilar fonamental en el retorn a les aules després de l’estiu», ja que «diferents organismes governamentals i no governamentals, públics i privats, han advertit de l’impacte negatiu que un tancament prolongat o intermitent dels centres educatius podria produir sobre l’alumnat escolaritzat».

En aquesta línia, el diputat de Compromís Pau Ferrando, ha argumentat que «mestres, professorat i personal PAS dels centres educatius estan oferint un servei bàsic per al progrés de la nostra societat del que no podem prescindir i que requereix el contacte estret amb l’alumnat. La vacunació, a més de protegir la salut de tota la comunitat educativa, també assegura el dret a l’educació i al desenvolupament dels xiquets i xiquetes».

Per part seua, el portaveu del grup socialista, Santi Pérez, considera necessària aquesta vacunació per dos factors importants. D’una banda, “ajudar a compatibilitzar el treball i la vida familiar i laboral de moltes famílies, sobretot en Primària, Infantil i ESO”. I, al costat d’això, “garantir l’assistència educativa de manera presencial a l’alumnat de totes les edats”. Per a Santi Pérez, “és molt positiu que el Govern haja anunciat que el personal dels centres educatius entre dins dels paràmetres de personal essencial”

Directe