Diputació pretén transferir “immediatament” als ajuntaments els seus 4,1 milions d’euros del Pla Resistir

La Diputació aprovarà demà dimarts en el ple la seua adhesió a les ajudes

Ximo Puig i José Martí, en una imatge recent

La Diputació de Castelló aprovarà demà dimarts en el ple la seua adhesió definitiva al ‘Pla Resistir’ de la Generalitat Valenciana, que contempla 18.618.967 euros en ‘Ajudes Parèntesis’ directes per a autònoms i microempreses de la província pertanyents als sectors més perjudicats per la crisi econòmica originada per la pandèmia. Segons el president, José Martí, “es tracta d’un pas molt important perquè a partir de demà estarem en disposició de transferir als ajuntaments els 4.189.267,81 euros que aporta la Diputació perquè els beneficiaris d’aquest programa puguen rebre com més prompte millor les seues ajudes directes”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “la nostra preocupació ha sigut la de ser molt àgils perquè els diners puga arribar ràpidament als seus destinataris, un objectiu que aconseguirem gràcies al bon fer del personal tècnic de la casa”.

Martí ha recordat que segons estableixen les bases del ‘Pla Resistir’, la Generalitat Valenciana aporta el 62,5% dels 18’6 milions d’euros en ‘Ajudes Parèntesis’ que li corresponen a la província de Castelló, la Diputació el 22,5% i els 125 municipis adherits al programa el 15% restant. Aquesta col·laboració dels tres nivells de l’administració permetrà que cada beneficiari perceba un ingrés de 2.000 euros, que s’incrementarà a raó de 200 euros per cada treballador a càrrec. Les sol·licituds s’han de tramitar de manera telemàtica als ajuntaments en els quals estiguen radicats els autònoms o les microempreses.

També ha destacat que “la valenciana és la comunitat espanyola que més diners dóna en ajudes directes als sectors més perjudicats per la covid, un total de 160 milions d’euros”. A més, ha explicat que hi ha altres ajudes directes perquè s’ha obert una línia de préstecs a través de l’Institut Valencià de Finances que oscil·len entre els 15.000 i els 75.000 euros, que es concedeixen al 0,5% d’interés amb un any de carencia, del qual només cal retornar el 70%, cosa que significa que el 30% restant és una altra ajuda directa més”.

El president ha lloat “l’exemple de cogobernanza en el qual s’han implicat la Generalitat, la Diputació i ajuntaments amb governs de diferent signe polític per a trobar fons que ajuden a pal·liar els efectes de la crisi als qui l’estan patint amb major cruesa”. En aquest sentit, ha felicitat els 125 ajuntaments de la província adherits al programa “perquè han fet un esforç sense precedents aportant un total de 2.792.845 euros”.

Directe