Avancen les obres de reurbanització de l’avinguda de la Mar a Peníscola

Els treballs es prolongaran fins a principis del mes de maig

L’àrea d’Urbanisme i Serveis de l’Ajuntament de Peníscola ha informat sobre els avanços en les obres de reurbanització de l’avinguda de la Mar, un dels dos vials d’accés a la ciutat antiga.

Les tasques s’estan desenvolupant “segons el que es preveu i s’espera que acaben durant la primera quinzena del mes de maig” ha explicat l’edil de l’àrea, Jorge Rovira.

L’obra contempla l’anivellament del ferm, el desplaçament de les terrasses al costat de les façanes, la col·locació de semàfors i la millora de l’accessibilitat del vial. Així han pogut comprovar sobre el terreny l’avanç en l’acompliment dels plans de reurbanització de la zona el mateix regidor i l’alcalde, Andrés Martínez, que ha recordat que l’obra suposa una inversió de més de 211.000€ procedents de romanents, estalvis d’anys anteriors, com a inversió financerament sostenible.

El vial comptarà amb una calçada de via d’eixida de la ciutadella, que podrà emprar-se com a accés regulat per semàfor, en cas de càrrega i descàrrega, per exemple, i en horari restringit.

La reurbanització del vial contempla també la millora de l’encreuament amb el vial Marcelino Roca.
En la intersecció s’ha retirat un gran fanal existent, per l’avançat estat de deterioració de la base.

Des de la Regidoria s’avaluarà la possibilitat de recol·locació en un altre emplaçament si la reparació és viable.

Canvis de faroles a
altres dos carrers

A més, aquesta setmana han arrancat les obres de substitució de 40 fanals a l’Av. d’Akra Leuke i C. de Llevant, una tasca que s’inclou dins de les millores que, per contracte, ha d’executar sense cost per a l’Ajuntament l’empresa adjudicatària de l’enllumenat públic, Clece.

El deteriorat estat dels pals requeria aquesta substitució, que es desenvoluparà al llarg d’aquest mes de febrer. Des de l’Ajuntament de Peníscola “preguem precaució en l’ús d’aquesta via durant l’execució dels treballs”.

Directe