El Pla Resistir asigna a Vilafranca 45.991 euros per ajudar a autònoms i empreses locals

L’Ajuntament col·laborarà amb 6.898 i la resta van a càrrec de Diputació i Generalitat

Una imatge d'arxiu d'un comerç de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, amb el que es destinen a Vilafranca un total de 45.991 € per a ajudar als sectors més afectats per les restriccions creades a conseqüència de la pandèmia per la COVID-19. De la suma total d’aquestes ajudes, l’Ajuntament de Vilafranca n’aporta 6.898, 65 € amb el ferm objectiu d’ajudar a que cap empresari, autònom o xicoteta empresa vilafranquina no puga fer front a les dificultats econòmiques a les quals ens enfrontem avui en dia. Per a fer efectiu l’objectiu del Pla Resistir, la Diputació participarà amb 10.347, 97 € i la Generalitat Valenciana amb 28.744,37 €.

L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, s’ha referit a aquestes ajudes com a unes inversions de “vital importància per al nostre municipi, tenint en compte la gran quantitat de persones autònomes i xicotetes empreses que formen l’economia local de Vilafranca”. L’edil de la localitat de la comarca dels Ports ha explicat que “cal defendre a les persones que han reduït tant el treball com els beneficis de les seues activitats, ja que repercuteix en tot el poble”. L’Ajuntament de Vilafranca també se sumarà a aquestes ajudes, doncs “hem d’esforçar-nos a tots els nivells per solucionar aquesta difícil situació al més prompte possible i defendre tot el teixit comercial i econòmic de Vilafranca”, explica Colom.

D’aquesta manera, les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses que tenen a càrrec seu un màxim de 10 persones. Cada autònom o empresa rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, a la qual se li ha d’afegir una quantitat de 200 € per cada treballador al seu càrrec. En aquest punt s’inclouen totes les despeses originades a partir del mes d’abril de l’any 2020, i es poden adherir a aquestes ajudes totes aquelles empreses que siguen comerços, allotjaments, hotels, bars, restaurants, operadors turístics, agències de viatges i altres activitats recreatives o d’entreteniment, entre altres tipus.

Des del consistori s’espera poder publicar les bases per a accedir a les ajudes com més prompte millor i millorar la situació dels empresaris afectats. A més, també s’informarà periòdicament a les persones i empreses interessades de totes les novetats.

Directe