Diputació subvencionarà amb 100.000 euros l’atenció de Creu Roja a persones vulnerables en municipis amb despoblació

Es fa valoració "molt positiva" del Pla Respon

La Diputació de Castelló subvencionarà amb 100.000 euros les actuacions de Creu Roja a la província en 2021, que aniran orientades a l’atenció de persones vulnerables en els municipis en risc de despoblació. Així s’ha posat de manifest en el transcurs de la reunió que han mantingut hui la vicepresidenta delegada de l’àrea de Benestar Social, Patrícia Puerta, i la presidenta provincial de Creu Roja, Omayra Serrano, en la qual s’ha constatat la necessitat de redefinir els nous objectius en els quals ha de basar-se la col·laboració entre totes dues entitats.

Puerta ha assenyalat que “amb l’abrupta aparició en la pandèmia hem entrat en un nou temps que requereix de noves estratègies, però en el qual hem de tindre molt present el gran objectiu de la ‘Nova Diputació’ d’afrontar el repte demogràfic i posar fre a la despoblació incrementant el número i la qualitat dels serveis que es presta en el territori a col·lectius vulnerables com el de les persones majors, contemplant entre altres aspectes la bretxa digital, l’acompanyament social o la promoció de polítiques d’igualtat”.

El Pla
Respon

Patricia Puerta i Omayra Serrano també han fet balanç en la seua trobada de hui del funcionament del Pla Respon que va implementar Creu Roja des del començament de la pandèmia i va finançar la Diputació en els municipis de la província de menys de 6.000 habitants, amb el qual es va atendre un total de 44.122 persones i es van entregar 2.173 kits d’higiene i aliments.

La vicepresidenta ha qualificat les xifres de “molt satisfactòries” perquè “ens van permetre donar una resposta ràpida i eficaç a les persones vulnerables dels municipis d’interior, en uns moments crítics de màxima necessitat”.

Directe